NOVA UZBUDJENJA NA VOJVODJANSKIM DRUMOVIMATrka „Kroz vojvdinu“ stratuje 24. septembra

 

Biciklistički savez Vojvodine organizovaće 24. i 25. septembra 32. međunarodnu trku „Kroz Vojvodinu“. Zahvaljujući gradovima Pećinci i Apatin, domaćinima trke, organizator je uspešno očuvao sjajnu tradiciju i veliki ugled ove manifestacije, ali nije mogao da obezbedi potrebne garancije za obezbeđenje fonda nagrada i neophodnih taksi prema pravilima Međunarodne biciklističke unije (UCI), tako da trka neće imati kategoriju, samim tim  učesnici neće osvajati bodove za Evropa tur listu i nema nagradnog fonda prema pravilima UCI. U proteklom periodu za ovu namenu sredstva je obezbeđivala Vlada Vojvodine, kao pokrovitelj trke.

-U očekivanju rebalansa pokrajinskog budžeta, odlučili smo da ipak rizikujemo i da orgnizujemo trku poštujući, pre svega, visoke standarde UCI i BSS – istakao je direktor trke Nebojša Subić. – Jedino će nagradni fond biti skormniji. Veoma smo zadovoljni odzivom, što samo pokazuje koliki ugled ima trka „Kroz Vojvodinu“ u svetu. Do sada su se prijavile profi kontinentalne ekipe Loborika – Pula, Meridian Kamen – Pazin  i Radenska-Ljubljana, nacionalne reprezentacije do 23 godine Slovačke i Hrvatske, klubovi Nesebar i Burgas iz Bugarske, Merida iz Mađarske, Kelys Trenčin iz Slovačke, BSK Banja Luka iz Republike Srpske, Perutnina Ptuj iz Slovenije  kao i klubovi iz Srbije Železničar MBN, Šumadija i Metalac. Moram posebno da se zahvalim predsedniku opštine Pećinci Siniši Vukovu i  predsedniku Opštine Apatin dr Živoradu Smiljaniću,  koji su sa svojim saradnicima dali veliki doprinos da se trka organizuje.

Povezana vest:  Biciklistički savez Beograda doveo 80 učesnika na ciklo kros Prvenstvo Beograda: Aleksa Marić najbolji u eliti, OŠ „Drinka Pavlović“ najuspešnija škola!

BS Vojvodine će ovu trku organizovati koristeći poslednje finansijske rezerve sa nadom da će  za narednu 33. trku 2011. u predolimpijskoj godini Vlada Vojvodine obezbediti na vreme sredstva. Srpskim biciklistima je dogodine ova trka veoma važna zbog bodova neophodnih za plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. Svi koji vole sport i biciklizam očekuju da pokrovitelj Vlada Vojvodine i Sekretarijat za sport i omladinu pomognu da se trka „Kroz Vojvodinu“ 2011. organizuje u tri ili čak četiri dana UCI kategorije 1.2 čime bi se povećala mogućnost za osvajanje dragocenih svetskih bodova.

Povezana vest:  Selektori razrešeni dužnosti, traže se novi

Trka „Kroz Vojvodinu“  startovati 24. septembra u 13 časova etapom od Pećinaca do Novog Sada u dužini od 155 km čija će trasa ići gotovo kroz sva naselja Donjeg Srema (Prhovo – Šimanovci – Deč – Ašanja- Subotište – Pećinci) i nastaviti preko Rume, Sremske Mitrovice i Fruške Gore do Novog Sada gde se cilj na Petrovaradinskoj tvrđavi  očekuje oko 17,15 časova. Drugog dana  start je u 11 časova iz Novog Sada i karavan će proći trasom dugom 140 km preko Bačke Palanke, Kule, Odžaka i Bogojeva do Apatina gde se cilj očekuje oko 14,30 časova.Ova trka će se bodovati i za Ligu Srbije.

Povezana vest:  BICIKLIZAM, Ivan Stević prva zvezda trke „Kroz Srbiju“