STEFAN IVKOVICAleksa Veličković 22. u Monfalkoneu, Stefan Ivković pobedio prolazni cilj
Srpski juniori odlično su vozili na trci „Kopa Montes“ u Monfalkoneu u Italiji.
Aleksa Veličković, reprezentativac aranđelovačke Šumadije osvojio je 22. mesto sa20 sekundi zaostatka u odnosu na pobednika Slovenca Polanca, dok je Stefan Ivković pobedio na prvom prolaznom cilju!
– Veoma sam zadovoljan kako su vozili – kaže selektor Saša Gajičić. – Veličković je imao peh da je u podnožju poslednjeg uspona dobio defekt kada  je bio u vodećoj grpi. Dok je  otklonio kvar, rivali su mu odmakli.  Ivković je u početku trke na stazi od 114 km, bio veoma aktivan, osvojio je nagradu na prvom prolaznom cilju. Dobro je vozio drugi Aranđelovčanin Uroš Jovanović koji je popustio u samom finišu, a trku je u konkurenciji 144 vozača završio i Čačanin Lazar Filipović.
Polanc je trijufovao u sprintu grupe od 14 biciklsta ispred Italijana Rosija i Slovenca Neita. U grupi od oko 20 vozača koja je stigla sa 20 sekundi zaostatka, trku je završio Aleksa Veličković (ukupno 22.) a na 40. mestu, sa 50 sekundi zaostatka bio je Uroš Jovanović u trećoj grupi od oko 25 biciklista.  Trka je imala deset prolaznih ciljeva i tri brdska cilja, a i cilj je bio na brdu.
Povezana vest:  Posle prve etape Trke kroz Srbiju u žutoj majci Furlan