ZOLT DER I MENADZER PARTIZANA DUSAN BANOVICŽolt Der osmi u dugoj etapi i šesti u generalnom na „Vuelta Bolivija“

 

Srpski profesionalac Žolt Der, državni šampion na drumu ove godine u majici profi tima Partizan Srbija, kao gost u mađarskoj ekipi „Star sajkling tim“ zauzeo je osmo mesto u drugoj etapi trke „Vuleta Bolivija“ (kategorija 2.2) sa 58 sekundi zaostatka iza pobednika, bicikliste iz Venecuele, Ronalda Gonzalesa i trenutno je šesti u generalnom plasmanu.

Povezana vest:  Hasanović potpisao za Radnički iz Kragujevca

Gonzales je stazu od 189 km od Santa Kruza do Buna Viste prešao za 5:02,40 časova. Pobednika je odlučio sprint grupe od četvorice biciklista. Drugi je stigao Horacio Galjardo (Bolivija), treći Andrej Sartasov (Čile), a četvrti Migel Munjoz (Kolumbija). U grupi u kojoj je bio Der bilo je 14 biciklista.

Žutu majicu preuzeo je Gonzales sa 9:08,20 časova. Drugi je Garsija Galviz (Venecuela) sa 16 sekundi zaostatka, a treći Gaston Aguero (Argentina) inače pobednik prve etape, sa 48 sekundi slabijim vremenom. Žolt Der je na šestom mestu u konkurenciji 71 bicikliste sa 1,02 minuta zaostatka.

Povezana vest:  Sjajni mladi srpski vozači na Ejofu

Treća etapa od Buena Viste do Vilja Tunarija je najduža na trci, čak 207 kilometra. Start je, da bi se izbegle vrućine, u 6 časova ujutro, cilj se očekuje oko 11,30 po lokalnom vremenu!