jovana crnogoracPlaninci u kampu na Vlasini ovog vikenda

 

Biciklistički savez Srbije, sprovodeći program razvoja sporta među mladima, uz izuzetnu podršku Ministarstva omldine i sporta Srbije, organizovaće od 3. do 5. decembra na Vlasini mini kamp za najtalentovanije biciklistkinje i bicikliste u planinskom biciklizmu.

Na spisku učesnika su, dame: Nikoleta Mitrović i Ivana Kostić (Orlovac „Sistem FTO“, Crna Trava), Jovana Crnogorac i Milica Rakić (BK Novi Sad), Vanesa Durman i Nevena Davosir (Fanatik, Novi Sad), juniori: Njegovan Stanačkov (Orlovac „Sistem FTO“), Luka Nikolić (Radnički, Kragujevac) i Nemanja Glišić (BK Novi Sad), kadeti: Marko Simionović (Orlovac „Sistem FTO“), Deneši Horvat (Ciklomanija), Ivan Jovan (Hajduk, Kula), Vladimir Travičić (Fanatik), Slobodan Stanković (BK Bovi Sad), Kosta Lazović i Dušan Miljković (Radnički, Kragujevac) i Ognjen Stanković (Orlovac „Sistem FTO“) i mlađi kadeti: Kristijan Hipik i Milutin Zeljković (BK Novi Sad).

Povezana vest:  Nebojša Jovanović pobedio na „Velikoj nagradi Subotice“

U stručnom štabu biće Nemanja Vajs (predsednik  BK Novi Sad) i sportski direktor kragujevačkog Radničkog Aleksandar Marić.

– Pozvali smo ukupno 19 učesnika i iskoristićemo kamp da, pre svega, analiziramo minulu sezonu – istakao je Nemanja Vajs. – Razgovaraćemo i o programu za narednu godinu. Primećeno je da mladi vozači ne vode dnevnike treninga, pa ćemo im na to skrenuti pažnju i održaćemo i predavanje o značaju ove dobre biciklističke prakse kao i načinu na koji se vodi, koristi i analizira dnevnik. Svi polaznici proći će i kompletan test na „Kompi trenažeru“ koji je nabavio BS Srbije, što treba posebno pohvaliti, jer je konačno ova vrhunska sprava dostupna i našim stručnjacima i vozačima. U toku kampa planiramo i nekoliko treninga u teretani.

Povezana vest:  Jovan Rajkoivić sa Gaborom Kasom u trening kampu UCI u Eglu kraj Lozane!