borba po sneguMarko Ćurčić pobedio u drugom „Novogodišnjem ciklo krosu“ u Novom Sadu

 

 

Marko Ćurčić biciklista  beogradskog Progresiva pobedio je u kategoriji elita u drugoj trci „Novogodišnjeg ciklo krosa“ koji je na snegom pokrivenoj stazi Studentskog parka u Novom Sadu organizovao klub Velo u saradnji sa BS Vojvodine i BS Novog Sada.

Ćurčić je stazu od 20 km prešao prosečnom brzinom od 26,3 km na čas i zabeležio vreme 45,30 minuta. Drugo mesto u kategoriji elita pripalo je  Stevi Klisuriću uz Jednote u vremenu 46,44 minuta i on je, ujedno, bio i najbolji vozač do 23 godine, a treće Oliveru Štrbcu iz Fanatika u vremenu 47,50 minuta.

Povezana vest:  Stević 15. u prologu „Sibiu tura"

U generlanom plasmanu u eliti vodi Ćurčić sa 59 bodova, drugi je Štbrac sa 42, a treći Bojan Tešević iz Fanatika sa 35 poena.

Dva sjajna mastersa, selektor reprezentacije u planinskom biciklizmu Ivan Davosir (Fanatik) i legendarni kragujevačanin Zoran Živković osvojili su prvo i drugo emsto u ovoj kategoriji, odnosno drugo i treće mesto u apsolutnoj konkurencniji sa vremenom 45,44 minuta, odnosno 45,52 minuta! Treći masters bio je Branislav Matić (Fanatik) prošlogodišnji pobednik ovog takmičenja sa 47,25 minuta. U generalnom plasmaanu vodi Živković sa 46 bodova, drugi je Matić sa 41, treći Dejan Jojkić iz Fanatika sa 35 poena.

Povezana vest:  Ivan Stević peti na moskovskoj stazi Krilatsko

Najbolji vozač do 23 godine bio je Steva Klisurić (Jednota) u vremenu 46.44 minuta i on je bio ukupno četvrti u trci. Drugi u plasmanu mladih biciklista bio je Bojan Tešević iz Fanatika sa 49,35 minuta,  treći Nemanja Kraljić iz Fanatika sa krugom zaostatka. Najbolji u ukupnom plasmanu je Tešević sa 35 poena, drugi je pobednik prvog krosa Aleksa Marić iz Crvene zvezde sa 30, a treći Kraljić iz Fanatika sa 27 bodova.

U juniorskoj trci pobedio je Vladan Travičić (Fanatik) ispred Marka Bogdanovića iz Ris sajklinga i Branislava Vrančića iz Fanatika. Bogdanović vodi u ukupnom plasmanu sa 20 bodova, drugi je Travičić sa 16, treči Aleksandar Bukvić (Vojvodina) sa 15 bodova.

Povezana vest:  Sa Biciklističkim savezom Beograda u nedelju na turu „Praznik Kovačice 2010“

Najbolja juniorka bila je Nevena Davosir iz Fanatika koja vodi u generalnom plasmanu. Kod kadeta, pobedio je Slobodan Babić iz Fanatika, koji je i najbolji u generalnom poretku. Mlađi kadet Miloš Havrličak iz Jednote, trijumfovao je u drugoj tri i učvrstio vođstvo u generalnom plasmanu. U trci hobista, Damir Kavčić (individualac) je slavio u drugom krosu i vodi u ukupnom plasmanu.

Poslednja, treća trka „Novogodišnjeg ciklo krosa“ održaće se  9. januara u organizaciji kluba Elit iz Novog Sada.