jadran 010 3Čubrić i Davosir pozvali bicikliste na Jadran

 

Selektori reprezentacije Srbije Radiša Čubrić (drumski) i Ivan Davosir (planinski biciklizam), odredili su reprezentacije za prve pripreme na Jadranu.

Čubrić je za pripreme u Bjeloj u vili „Mirela“ od 8. do 20. januara pozvao Žolta Dera (Radnički, Kragujevac), Ivana Stevića, Esada Hasanovića, Nikolu Kozomaru, Nebojšu Jovanovića, Dragana Spasića i Jovana Zekavicu (svi Partizan „Pauer muv“) i Marka Stankovića (Metalac, Kraljevo).

Povezana vest:  Čubrić odveo četvoricu na EŠ u Zeland u Holandiju

U Sušnju, po pozivu Davosira radiće tri najbolja srpska takmičara na planinskim biciklima Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), Aleksa Marić (Crvena zvezda) i Oliver Štrbac (Fanatik).

– Pridružiće im se i jedan broj takmičra o trošku klubova i biće to veoma kvalitetan kamp. U vili „Mirela“ čiji je vlasnik nekadašnji biciklista Aleksandar Jugović, bili smo i prošle godine. Uslovi su izvanredni, odličan smeštaj i raznovrsna hrana, a bitno je i da ima i ravnog druma za treninge, ne možemo odmah u brda – kaže selektor Čubrić. – Plan je da se posle ovih prvih priprema, napravi kratka pauza od nekoliko dana, da učestvuju i na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu i, potom, da se vratimo na Jadran.  U prvoj fazi, sa reprezentacijom će raditi Dušan Banović sportski direktor srpske profi ekipe Partizan „Pauer muv“ a ja ću se kasnije pridružiti.  Der je dobio odobrenje da se priključi pripremema od ponedeljka jer je trenutno na smučanju u Bugarskoj, a i to je deo zimskih priprema…

Povezana vest:  Kontador: Ne znam da li ću nastaviti karijeru

Prva zvanična trka u obe konkurencije, i to odmah za titule, je 22. januara, Šampionat Srbije u ciklo krosu.