najbolji do 23 godineMarko Ćurčić pobedio na „Novogodišnjem ciklo krosu“, Popović slavio poslednjoj trci

 

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog „Progresiva“ pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji elita u „Novogodišnjem ciklo krosu“. Na stazi u Studentskom parku u Novom Sadu, u poslednjoj, trećoj, trci slavio je Boris Popović iz novsadskog „Ris sajklinga“, Ćurčić je zauzeo drugo mesto i obezbedio ukupan trijumf.

U kategoriji biciklista do 23 godine, slavio je Steva Klisurić iz Jednote (Šid) koji je bio ukupno treći u apsolutnoj konkurenciji jer su startovali zajedno elita, do 23 godine i mastersi. Bojan Tešević iz Fanatika je zauzeo peto mesto u upsolutnoj konkurenciji, bio je drugi u kategoriji vozača do 23 godine i to mu je donelo i prvo mesto u generalnom poretku.  Najbolji masters bio je  Branislav Matić (Fanatik), prošlogodišnji pobednik ovog takmičenja, dok je Zoran Živković (Radnički, Kragujevac) osvajanjem četvrtog mesta  obezbedio ukupnu pobedu.

Povezana vest:  Kozomara i Pavlović dogodine u italijanskom amaterskom timu Padovani 2011.

Najuspešnija dama bila je Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad i u posledoj trci a i u ukupnom poretku. Miloš Havrličak (Jednota) pobedio je u poslednjoj trci za mlađe kadete i osvojio i ukupno prvo mesto. Juniorka Fanatika Nevena Davosir slavila je u trećoj trci i u konačnom poretku, dok je kadet BK Novi Sad Slobodan Stanković pobedio u trećoj trci, ali je lovor za konačni plasman pripao Slobdanu Babiću iz Fanatika koji je bio četvrti u poslednjoj trci.

Povezana vest:  Srpski kvartet na trci „Velika nagrada Sočija“

U hobi klasi individualac Damir Kovčić je slavio u trećoj trci i u generalnom plasmanu.

Trku je organizovao klub Elit, a suorganizatori su bili BS Vojvodine i BS Novog Sada. Prve dve trke organizovali su klubovi Fanatik i Velo. Zajednički, obezbedili su i skromne novčane nagrade u obliku vaučera za kupovinu u radnjama Fanatik i Zlatara Tarjan.

Rezultati poslednje, treće, trke – elita, 18,7 km, prosek 22,9 km na čas: 1. Boris Popović (Ris sajkling) 48,50 minuta, 2. Marko Ćurčić (Progresiv – isto vreme, Steva Klisurić (Jendota) 49,22 minuta itd.

Generalni plasman: 1. Ćurčić 38 bodova, 2. Bojan Tešević (Fanatk) 56, 3. Steva Klisurić (Jednota) 49 bodova itd.

Povezana vest:  Navardauskas preuzeo vođstvo na Ðiru

Do 23 godine: 1. Klisurić, 2. Tešević, 3. Nemanja Kraljić (Fanatik).

Generalni plasman: 1. Tešević 56, 2. Klisuić 49, 3. Kraljić 44 boda.

Mastersi: 1. Branislav Matić (Fanatik), 2. Ivan Davosir (Fanatik), 3. Slobodan Radovanović (Jednota, Šid) itd.

Generalni plasman: 1. Zoran Živković (Radnički, Kragujevac) 65 bodova, 2. Matić 64, 3. Davosir 51 bod.

Juniori: 1. Aleksandar Bukvić (Vojvodina), 2. Branislav Vrančić (Fanatik), 3.  Milorad Stoičić (Fanatik) itd.

Generalni plasman: 1. Bukvić 30, 2. Marko Bogdanović (Ris sajkling) 30, 3. Stoičić 26 bodova itd.