cileanski tim tbank na celuDer Žolt 16. u četvrtoj etapi trke „Oko Čilea“

 

Pobednika četvrte etape trke „Oko Čilea“ odlučio je sprint grupe od 96 vozača! Žolt Der, srpski reprezentativac, član kragujevačkog Randičkog  koji na ovoj trci vozi u majici čileanskog tima Meliupili, zauzeo je 16. mesto.

Pobedio je član italijanskog nacionalnog tima Filipo Fortin koji je stazu od 127 km oko mesta Antofogasta (nazivaju ga i „Biser severa“) prešao za 3:01,27 časova (prosek 43,9 km na čas). Veimar Roldan (Kolumbija, Šimano) stigao je drugi, dok je Luis Mansala (Čile, T benk Skečers) bio treći.

Povezana vest:  Rajović drugi junior na trci u Solunu

Lidersku poziciju sačuvao je Čileanac Marko Ariagado iz ekipe T benk sa 7:52,17 časova. Drugi je Mansila sa devet sekundi zaostaka, dok je treći Horge Điacinti (Argentina, Providensia ORG) sa 25 sekundi slabijim vremenom. Der je 70. sa 13,50 minuta zaotatka.

Četvrta etapa je takođe na obali mora sa mnogo „kupsera“, Puerto Monto – Osorno (123 km). Trka „Oko Čilea“ imaće ukupno deset etapa i 1.200 km. Učestvuje 18 selekcija sa 108 biciklitsa. Posle četiri etape odustao je samo jedan takmičar.

Povezana vest:  Zahvalnost BS Srbije firmi „Konsing“ za podršku