kozomara_zekavica_stefanovic_hasanovic_spasic_filip_pavlovic

Partizan „Pauer muv“ u Istri sakuplja kilometre

Srpski profi tim Partizan „Pauer muv“ na dumovima Istre, daleko od zavejanog Beograda sakuplja kilometre pred početak sezone.

– Morali smo da odemo u toplije krajeve da ne propadne rad na zimskim pripremama u Crnoj Gori, jer u Beogradu nije bilo uslova za treninge – kaže sportski direktor ekipe Dušan Banović.- Na žalost, nisu nas mimoišli pehovi, naš kapiten Ivan Stević se razboleo, uhvatio ga je grip sa visokom temperaturom i morao je da ostane u Beogradu. Radi se, inače dobro, po četiri pet časova svakog dana, a vreme ide na ruke našim biciklistima, temperatura je od deset do 15 stepeni…

Povezana vest:  Slovenac Matej Mugerli najbolji u trci „Banja Luka - Beograd" , Jovan Zekavica 19. u Beogradu

Stević će se priključtiti ekipi 1. marta, kao i Nebojša Jovanović koji je morao u Prag da završi poslove vezane za svoj bivši klub Spartu, ali i da razgovara sa advokatima kako bi incident, kada je prošlog leta na njega i još nekoliko biciklista na trci naleteo vozač na motoru, dobio zakonski epilog. Sa njima će  u Istru i direktor kluba Branko Banović.

U Poreču su na pripremama Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Dragan Spasić, Jovan Zekavica, Nikola Stefanović i Filip Pavlović. Na prvim trkama očekuje se dolazak stranaca u ovom timu, vozača iz Švajcarske i Grčke, ali će se ekipa praviti u zavisnosti od plana stručnog tima.

Povezana vest:  Žolt Der osmi na trci u Miškolcu, nova tri olimpijska boda za Srbiju

– Prvi ispit je 6. marta „Trofej ZSSDI“ koji organizuje slovenačka zajednica u Trstu i gde je Hasanović, pre dve godine odupševio i osvojio drugo mesto – dodao je Dušan Banović. – Planiramo učešće i na trci „Trofej Poreča“ 13. marta i potom, od 17. do 20. marta, na trci „Istarsko proleće“. Sve trke se voze za bodove u Evropa turu koji su nam veoma značajni za odlazak na Olimpijske igre u Londonu 2012. Očekujemo da se na ovim trkama pridruži i reprezentacija Srbije koju će voditi selekor Radiša Čubrić, sa kojim smo u stalnom kontaktu i usaglašavamo program.

I Gabor Kasa na „Trofeju ZSSDI“

Srski reprezentativac Gabor Kasa član subotičkog Spartaka, u majici turske ekipe Manisa, voziće na trci „Trofej ZSSDI“ 6. marta u Trstu!

Povezana vest:  Kanćelara optmista pred trku na hronometar

– Dolazimo sigurno u Istru, naš menadžer  Slovenac Luka Zele, koji mi je bio i trener prošle godine u kampu UCI u Eglu je obezbedio pozive.. U Turskoj treniramo opunim gasom, čekamo da nam dođu novi bicikli, trenutno su na carini. Imaćemo dobar program i to mi je najvažnije, jer želim što više da vozim…

Prema planu osam vozača Manise startovaće i na „Trofeju Poreč“(13. mart) i „Istarskom proleću“ (17. – 20 mart), a potom ekipa u kojoj je ukupno 15 vozača putuje na Palma de Majorku gde će voziti trku za UCI bodove.