predavanja_za_djake_bicikliste

“Biciklizam u školama” treći put u Novom Sadu

Biciklistički klub Novi Sad treću godinu za redom organizuje akciju „Biciklizam u školama“ i „Školsku ligu Novog Sada“.

– Ove godine, uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu , JP Parking servis, renomirena firme Planet bajk iz Beograda i Biciklističkog saveza Srbije, uz preporuku pokrajinskog sekretara za obrazovanje, organizujemo prvo po školama predavanja na temu biciklizma, bezbednosti dece u saobraćaju, korišćenju bicikla u svakodnevnom životu i  sportskom biciklizmu – kaže predsednik kluba Novi sad Nemanja vajs.- Takođe,  predstavljamo i „Školsku ligu Novog Sada 2011“. Predavanja realizujemo u dogovoru sa nastavnicima fizičkog vaspitanja za vreme časova fizičkog u svim osnovnim školama u Novom Sadu i veoma smo prijatno iznenađeni odzivom. Imamo podršku i roditelja, dobro je da dete prvo u klupi nauči o biciklizmu jer će, potom, biti mnogo bezbednije u saobraćaju.

Povezana vest:  Sedmo izdanje međunarodne trke Banja Luka – Beograd ( 19 - 21. aprila) okupiće rekordan broj učesni

Sredinom marta počeće uvodna serija takmičenja za uzrast od 5. do 8. razreda, a „Školska liga Novog Sada“ startuje 26. marta. Druga trka  je 2. aprila, a Prvenstvo Novog Sada i treća trka „Školske lige Novog Sada“ je 9. aprila. Pobednici „Školske lige Novog Sada“ osvajaju bicikle, a najsrećniji će biti nagrađeni zaštitnim kacigama koje će se dodeljivati na tomboli. Svi učesnici Prvenstva Novog Sada 2011. će dobiti majice.

Povezana vest:  Zahvalnost BS Srbije firmi „Konsing“ za podršku

Za trke „Školske lige Novog Sada“ obezbeđene su zaštitne kacige za sve učesnike. Predavači po školama su Branimir Sabljak, Nemanja Somborac i Nemanja Vajs.