Gabor_Kasa_2011

Kasa deveti na „Trofeju Poreča“, prvi svetski bodovi izmakli za malo!

Mladi srpski reprezentativac subotičkog Spartaka Gabor Kasa, u majici turske ekipe Manisa spor zauzeo je deveto mesto na trci „Trofej Poreča“ u kategoriji 1.2 za  bodove u Evropa turu, ali je srpskom biciklizmu izmakli prvi poeni jer ih dobijaju samo osmorica najboljih!

Odličan plasman zabeležio je osvajanjem 38. mesta sa 5,22 minuta zaostatka borbeni Nikola Kozomara mladi vozač Partizan „Pauer muva“. Drugi mladi  crno beli as Jovan Zekavica je bio 50, dok je 52. stigao vozač Metalca Marko Stanković,  Žolt Der je završio 69. svi sa  9,42 minuta zaostatka! Odustali su Ivan Stević, Nebojša Jovanović, Dragan Spasić i Esad Hasanović iz reprezentacije Srbije, kao i Predrag Prokić i Goran Šmelcerović iz mešovite ekipe Metalac – Radnički.

Povezana vest:  Fantastična žetva olimpijskih bodova na drugoj trci „Kroz Vojvodinu“: Der prvi, Zekavica drugi, Kasa četvrti, osvojili ukupno 82 UCI poena!

Pobedio je Slovenac iz Adrije Blaž Jarc koji je stazu od 146 km prešao za 3:27,52 časova. Odsprintao je grupu od 24 vozača, u kojoj je drugo mesto pripalo Austrijancu Haleru, takođe iz Adrije, a treće Slovencu Zrimšeku iz Save.

– Kasa je osvetlao obraz, ali je malo nedostajalo da se u vodećoj grupi nađe i Kozomara – kaže selektor Radiša Čubrić.- Odlično je vozio sve dok grupa nije izašla na vetar i tada je pustio. Organizatorima se zahvaljujemo na razumevanju jer je dozvolio da startuje i kombinovani tim Metalca iz Kraljeva i kragujevačkog Radničkog. Tako smo probali širi krug vozača, ali  u celini mnogo sam više očekivao. Razgovarao sam sa biciklistima, zahtevao sam maksimalno angažovanje na narednoj trci „Istarsko proleće“ od 17. do 20. marta u kategoriji 2.2. Mora da budu svesni, ovo je veoma važna godina i svaki bod može da bude presudan da li ćemo uspeti da kvalifikujemo takmičara na OI u Londonu..

Povezana vest:  Predstavljena trasa Tour de Francea 2011

Trku je pratio i predsednik UCI Pat Mekvejd. Po veoma jakom vetru startovalo je 176 vozača a završilo je 87 biciklista.