dimitrije_dolga

Dimitrije Dolga dva puta pobedio na Glavici

Biciklista novosadskog kluba Elit Dimitrije Dolga pobedio je u prve dve trke „Fruška gora opena“ u okviru „Dunavskog kupa“ koje su vožene u Sremskoj Kamenici.

U prvoj trci od Paragova do Glavice (2,2 km) Dolga je zabeležio vreme 5,39 minuta. Drugo mesto pripalo je Goranu Nikiću iz Vojvodine sa 5,52 minuta a treće Vladimiru Brkiću, takođe iz Vojvodine, sa 5,59 minuta.

Povezana vest:  Aleksa Marić pobedio u drugom „Novogodišnjem kupu“ u ciklo krosu u Novom Sadu

U drugoj trci, na stazi  Sremska Kamenica – Glavica (1,6 km) Dolga je imao vreme 3,45 minuta. Drugo mesto pripalo je ponovo Nikiću sa vremenom 3,51, a treće Davidu Danjiju iz Vojvodine sa 3,54 minuta.

– Pravo učešća imaju svi registrovani i neregistrovani biciklisti – kaže direktor „Dunavskog kupa“ Tibor Tarjan. – Mogu da voze bilo koji bicikl, nije obavezan planinski bicikl. U trećoj trci 30. aprila u Novom Sadu očekujemo još više učesnika.

Povezana vest:  Rajović oko 20. mesta u Austriji

„Dunavski kup“ je najveće takmičenja amatera, rekreativaca i mladih vozača u regionu, u kome su  prošle godine, na primer, učestvovala čak 192 vozača iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Srbije. Ove godine, organizator novosadski klub Elit, pripremio je poseban trofej pobedniku „Zlatnu amforu“ koju zajednički daruju Zlatara Tarjan iz Novog Sada i Grnčarska radionica Miljana Stankovića iz Zrenjanina, a glavna nagrada je ram za trkački bicikl Trogon, dar generalnog sponzora Ciklo manije internešenel čiji je vlasnik nekadašnji profesionalac Zoltan Tarjan. Sponzor takmičenja je u Vitalikum, a pomogli su i BS Vojvodine, Novosadski sajam, Novosadski maraton, Grad Novi Sad i drugi gradovi domaćini jedne od 22 trke koliko ih ima ove godine.

Povezana vest:  Jovana Crnogorac 18. na SP