ivana_miucic

Ivana Miučić i Jovana Krtinić prešle u zagrebački klub Tena Kajzen, Miučićeva pobedila na trci u Mađarskoj!

Državna šampionka za 2010. Ivana Miučić, članica zagrebačkog kluba Tena Kajzen, koja je prošle godine vozila za apatinski As, pobedila je u trci u Seksardu u Mađarskoj! Lep početak sezone za ovu biciklistkinju, koja će sa  drugaricom iz apatinskog Asa Jovanom Krtinić, državnom vicešampionkom za prošlu godinu voziti u majici  Tene Kajzen na trkama ove godine.

Miučićeva se posle završtka studija kineziologije u SAD vratila u Srbiju. Vozila je za ekipu Midvest stejt univerziteta u Vičita Folsu i kako kaže najveći uspeh za vreme studiranja joj je titula ekipnog prvaka SAD za univerzitete u vožnji na hronometar , a na domaćem drumu šampionska titula u drumskoj vožnji prošle godine!

– Prešle smo u Tenu Kajzen sa željom da nastavimo da se usavršavamo, a jedan od razloga je što je to pravi ženski klub  i ceo program je vezan za ženski biciklizam – kaže Ivana Miučić, koja je na Fakultetu za fizičku kulturu u Novom Sadu nostrifikovala diplomu iz SAD i dobila zvanje profesora fizičkog vaspitanja.- Direktor kluba ima dobar plan sa dosta trka u Kupu Hrvatske, ali i u Nemačkoj i Austriji. Hrvatska ima tri ženska kluba i ideja je da u dogledno vreme dobiju i učesnicu olimpijskih igara, tako da se  dosta pažnje posvećuje biciklistkinjama. Vozimo karbonske ramove Tena i točkove Kajzen i to su na neki način i sponzori ekipe u kojoj su, za sada, četiri biciklistkinje, dve iz Hrvatske i dve iz Srbije. U Srbiji, na žalost, nema pravog ženskog kluba i to je velika šteta.

Povezana vest:  Žolt Der 17. u vremenu pobednika na trci „Pet krugova oko Moskve“

U Seksardu je Mijučićeva došla sa ekipom apatinskog Asa, u kojoj ima mnogo prijatelja sa kojim ide na trke i treninge.

– Bilo je pet – šest devojaka i vozili smo sa kadetima u Seksardu. Vrlo brzo sam se izdvojila, ostale nisu mogle da prate ritam i pobedila sam – dodala je Ivana Mijučić.- Nadam se da će biti dobrih vesti i rezultata i u nastavku sezone.

Povezana vest:  Određene ekipe za trku „Kroz Srbiju“

Uz veliku grupu juniora i kadeta iz Srbije, u Seksardu su startovali i biciklisti apatinskog Asa i novog kluba „Es tim“ iz Sombora, koje je vodio Robert Marton:

– Na nesreću, došlo je do pada i od svih mojih vozača samo je junior Nemanja Sužnjević završio trku na 12. mestu. Junior Dario Marton je posle pada odustao, baš kao i Omaković i Sudarić iz „Es tima“ i Dejan Vidaković i Nemanja Vuković iz Asa – objasnio je Marton. – Bio je to loš splet okolnosti i nismo mogli ništa da uradimo. „Es tim“ je mlad kolektiv, ali sa dobrim biciklistima i očekujem da se dobro pokažu na trkama u novoj sezoni.  Odlično sarađujem i sa Ivanom Miučić, pomažem joj u sprovođenju programa i treninga kada je u Srbiji i mislim da će se o njoj, ali nadam se i o Jovani Krtinić, čuti mnogo lepog ove godine.

Povezana vest:  Klub „Velo“ organizovao đačke „trke“ na bicikl- ergometrima

Za utehu su bile pobede Ivane Miučić i Žolta Dera iz kragujevačkog Radničkog u konkurenciji elita, kao i Darija Nimčevića iz subotičkog Spartaka u kategoriji mlađih juniora.

Prelazak Ivane Miučić i Jovane Krtinić u zagrebačku Tenu Kajzen je mali kuriozitet jer je Srbija, do sada, „izvozila“ samo bicikliste u inostrane klubove, čak i u Pro turu. U SAD je sa Miučićevom vozila za vreme studija i Ana Ludaši iz subotičkog Sprataka, a pre njih u inostranim klubovima, još sredinom devedesetih vozile su samo Eržebet Kalapati za italijansku Primaveru i Eva Hatala (obe Mladost, Novi Sad) za Prešov.