U Dunavskom kupu ove sezone 49 trka!

 

dunavski kup 09 osvajaci trofeja111Najmasovnije i najpopularnije takmičenje amatera, rekreativaca, mastersa (veterana) kao i mladih vozača (ispod 13 godine)  18. Dunavski kup imaće ove godine 49 trka koje će se bodovati za tri različite manifestacije – Fruška gora open (13 trka sa finalom), Dunavski kup (amateri, rekreativci i mastersi)  koji će imati 20 trka sa finalom  i „Mali Dunavski kup“ koji će se voziti u 11 trka sa završnom trkom. Tu su još i četiri trke za Šampionate Srbijei jedna za Prvenstvo Vojvodine.

– Iz godine u godinu broj učesnika u Dunavskom kupu raste što nas raduje i imamo dosta gostiju iz okolnih zemalja, tako da je ova manifestacija odavno postala međunarodna – kaže direktor i osnivač ovog takmičenja Tibor Tarjan iz novosadskog kluba Elit, koji je sa Novosadskim maratonom suorganizator Dunavskog kupa. – Ove sezone, dobili smo veliku pomoć od firme „Ciklo manija internešenel“ čiji je vlasnik nekadašnji profesionalni biciklista Zoltan Tarjan. Ova firma darovaće najboljeg vozača u generalnom plasmanu Dunavskog kupa ramom Trigon, a nagradni fond dopunjen je proizvodima italijanskih firmi DMT i LAS, kao i donatora Dunavskog kupa Zlatare Tarjan i preduzeća CUBI i Fermeskop.

Povezana vest:  Druga pobeda Jovana Zekavice u SAD

Kako je istakao Zoltan Tarjan, vlasnik „Ciklo manija intrenešenela“, ova firma će, uz sponzorstvo  Dunavskog kupa, pomagati i triatloncu Ognjenu Stojanoviću koji već beleži lepe rezultate i u međunarodnoj konkurenciji.

Početak 18. izdanja Dunavskog kupa je 28. februara trkom u ciklo krosu u Novom Sadu. Završetak je finalnom trkom 20.oktobra u Sremskoj Kamenici.

Bodovanje za „Fruška gora open“  počeće trkom 27. marta u Sremskoj Kamenici, a završetak je  finalnom trkom 16. oktobra  takođe u Sremskoj Kamenici.

Povezana vest:  Poreč sklonište od snega

Najmlađi vozači (ispod 13 godina) prvi put će se okupiti na ciklo krosu 14. marta u Novom Sadu, dok će se finalna trka održati 1. oktobra u Novom Sadu.

Planirane su i četiri trke za Šampionate Srbije. Šampionat Srbije u ciklo krosu za amatere, rekreativce i masterse održaće se 7. marta u Novom Sadu.  Drumski Šampionat Srbije za ove kategorije je 5. juna u Bačkom Petorvcu, a 6. juna u istom gradu je trka za šampionske titule u vožnji na hronometar.  Brdski šampionat Srbije za ove kategorije je takođe 6. juna, ali u Rakovcu. Prvenstvo Vojvodine u planinskom biciklizmu je 8. avgusta u  Erdeviku.