ivan stevic

Stević osvjio peto mesto i deset svetskih bodova na VN Jurmala  u Estoniji

 

Ivan Stević, biciklista beogradske profi ekipe Partizan „Pauer muv“ osvjo je sjana poet mestu na trci „Velika nagrada Jurmale“ u Letoniji u  kategoriji 1.2 za olimpijske bodve i za to dobio deset poena!

-Trka je bila veoma dinamična sa sjajnim biciklistima, prosek je bio 45 kilometra na čas na tehički veomna zahtevnoj stazi u ovom poznatom letovalištu – kaže menadžer ekipe Dušan Banović.- Ispalatio se odlazak u Jurmalu i put od skoro 2.000 kilometra jer nam je svaki poen u predolimpijskoj godini dragocen. Na žalost, Dragan Spasić nije startovao jer mu je pukla kuka na biciklu a nismo imali rezervnu.  Svaka čast Steviću, uoči trke mu nije bilo dobro, ali je junački izdržao…Mnogo mu je pomogao Jovanović koji je sve begove pokrivao. U subotu ćemo voziti revijalni maraton  do 140 kam kada će startovati 1.500 biciklista!

Povezana vest:  TOUR DE FRANCE 2010, Kavendiš pobedio u 11. etapi Trke kroz Francusku

Vozači su na cilj dolazili jedna po jedan iza pobednika legendarnog estonskog bicikliste Jana Kirsipua, koji je stazu od 182 km prešao za 4:05,11 časova. Sa dve sekunde zaostatka na cilj je stigao Grk Tamuridis dok je domaći biciklisa Flaksis završio treći sa  četiri sekunde  slabijim vremenom. Stević na petom mestu imao je sedam sekundi zaostatka. Na 14. mesto plasirao se Nebojša Jovanović sa 1,04 minuta zaostatka dok je su 23. i 24. Jovan Zekavica i Nikola Kozomara sa 3,55 minuta slabijim vremenom. Esad Hasanović je završio na 78. mestu u konkurenciji prko 150 biciklista iz 20 profi ekipa.

Povezana vest:  Mirković i Dolga u finišu odlučju o pobedniku 18. „Dunavskog kupa“

Steviću je ovo peta trka ove godine na kojoj je  osvojio svetske bodove. Pobedom na trci „Kup gradonačelnika“ u Moskvi (kategrija 1.2) zaradio je 40 bodova, a za drugo mesto u trci „Pet krugova oko Moskve“ pripalo mu je 30 bodova. Takođe bio je drugi u prvoj etapi ove trke i pripalo mu je pet bodova. U prvom delu trke „Banjaluka – Beograd“  zauzeo je sedmo mesto i osvojio šest bodova, u drugom delu bio je šesti i zaradio je osam poena.  Sada je na trci u Letoniji dobio još deset bodova i ukupno ima 99 peona!

Povezana vest:  Stević: Idem na pobedu u Beogradu!