vojvotkinje_3

Neobična priča: Devojke u „muškom“ sportu

U Srbiji oformljen prvi ženski klub američkog fudbala

 

Prvi ženski klub američkog fudbala u istočnoj Evropi oformljen je u Novom Sadu, a „Vojvotkinje“ („Angel Duchesses“) svoje redove iz dana u dan pojačavaju poznatim imenima.

„Vojvotkinjama“ su ovog proleća pored ostalih priključile i Romana Caran, reprezentativka u mačevanju i finalista šampionata sveta, Tamara Simić, svojevremeno kao mlada teniserka član akademije Nikole Pilića, zatim Gordana Novaković, dobitnica „United States Academy Achievement Award“ kao i „Sosa sa Madagaskara“ – Erika Rafararano.

Povezana vest:  Posle okupljanja u Pančevu, sledi finiš priprema na Kopaoniku

Kako su „Vojvotkinje“ i dalje jedini ženski tim američkog fudbala u Srbiji, devojke će morati da se otisnu van granica naše zemlje zarad mečeva, a do tada su planirane revijalne utakmice protiv novosadskih „Vojvoda“, sugrađana koji su aktuelni vice-šampioni Superlige.

U međuvremenu, ovih 35 devojaka, čije su aktivnosti i humanitarne, uključujući i radionice sa najmlađima, rade na kondiciji, atletskim treninzima i „fleg fudbalu“, beskontaktnoj varijanti američkog fudbala koju mogu da upražnjavaju i najmlađi.

Povezana vest:  Vukovi pregrmeli gradski derbi

Članstvo

Vojvotkinje“ primaju nove članove a sve zainteresovane pripadnice lepšeg pola mogu da kontaktiraju klub na telefon 062/411-107. Treninzi se tri do četiri puta nedeljno održavaju u noćnim terminima u sportskom centru „Hattrick“.