kraljevo-royal-crowns-sirmium-legionariesBorba Kruna i Legionara za prvu pobedu

Jedina dva tima koja u protekla četiri kola nisu ubeležila nijednu pobedu sastaće se u izuzetno važnom meču, čiji bi pobednik mogao da uhvati zamajac ka opstanku, dok poraženi gotovo izvesno napušta elitu. Ugasio se prošlogodišnji sjaj Kraljevskih kruna, kada su odličnim igrama i nizom pobeda osvojili treće mesto u ligaškom delu i stigli do plej-ofa, a ruže ne cvetaju ni Legionarima iz Sremske Mitrovice, koji su se ove sezone vratili u Superligu.
U ove četiri utakmice napad Kraljevčana postigao je svega dva tačdauna, a da stvar bude gora, na prošlom susretu u Kragujevcu povredio im se američki kvoterbek Metju Kerši. Amerikancu je pokidan ligament na kolenu i za njega je ova sezona završena.
Osamnaestogodišnji sejfti kruna, Aleksa Denović, koji je dosadašnjim partijama na terenu i odnosom prema klubu nedavno zaslužio odgovorno zvanje kapitena, veruje da njegov tim konačno može da prekine neprijatnu seriju.
– Pred nama je težak put. Imali smo par loših partija, ali uveren sam da smo spremni za nastavak sezone. Na utakmici sa Legionarima idemo na sve ili ništa, više nemamo šta da izgubimo. Ova ekipa je spremna i zaslužuje da počne da pobeđuje, što će od sad i činiti – smatra Denović.
Iako su u veoma neugodnom položaju, pored svih problema i nedaća, Kraljevčani nisu klonuli duhom. U novonastalim teškim okolnostima odlučno i ozbiljno spremaju se za predstojeću utakmicu.
– Ove sezone očigledno nemamo sreće kada su u pitanju povrede i upisivanje pobeda, ali nismo obeshrabljeni lošim učinkom u prethodnom delu takmičenja. U završni deo lige ulazimo odlučniji nego ikada, jer nemamo više šansi za popravni. Mislim da će ključ pobede u narednim utakmicama ležati u našem napadu. Očekujem veoma tešku utakmicu sa veoma neugodnom ekipom iz Sremske Mitrovice, ali verujem da će moji saigrači dati 110 posto svojih mogućnosti, kao i u prethodnim utakmicama – rekao je jedan od najboljih hvatača Kruna, Stefan Đurić.
Ni Legionari nemaju šta da izgube. Posle loših rezultata izvršili su neke promene u igračkom kadru, pa ostaje da se vidi da li će one uroditi plodom na ovoj utakmici.
– Obe ekipe još uvek nemaju pobedu u Superligi i upravo zbog toga ova utakmica ima veliki značaj za oba tima, jer će pobednik imati veće šanse za opstanak u ligi. Moja ekipa je pretrpela par promena u igračkom kadru. Protiv Dukesa smo se navikavali na novonastalu situaciju, brzo smo prevazišli taj problem i nadam se da ćemo u nedelju doći do prve pobede – kaže NemanjaVarga, risiver Legionara.
Duel između Kraljevo Royal Crownsa i Sirmirum Legionariesa igra se u nedelju od 16 sati, na Atletskom stadionu u Kraljevu.

Povezana vest:  Šarčević objavio spisak reprezentativaca za pripreme