Radovanovic

Slobodan Radovanović pobedio u „Dunavskom kupu“ na Fruškoj gori

Slobodan Radovanović, biciklista kluba Jednota (Šid), osvojio je prvo mesto u konkurenciji 18 vozača u trci „Dunavskog kupa“ na Fruškoj gori.

Zahtevnu stazu za planinski biciklizam (krug 4,3 km) ukupne dužine od 36,9 km prešao je za 34,55 minuta, vozeći prosečno 36,9 km na čas.

Povezana vest:  Jovan Zekavica 42. mladi vozač na „Tur of Gila“ u SAD

Drugo mesto pripalo je Branislavu Matiću iz novosadskog Fanatika koji je zabeležio vreme 36,30 minuta, dok je treći stigao Željko Ćumura iz kluba Jednota (Šid) u vremenu 37,08 minuta.

Organizator ove trke bio je klub Jednota iz Šida, dok „Dunavski kup“, najveće takmičenje rekreativaca organizuje novosadski klub Elit. I ove godine učesnici će se boriti za  trofej „Zlatna amfora” koju daruju organizatori a  napravili su je Zlatara Tarjan iz Novog Sada i Grnčarska radionica Miljana Stankovića iz Zrenjanina. Glavna nagrada je ram za trkački bicikl Trigon, dar generalnog sponzora “Ciklo manije internešenel” čiji je vlasnik nekadašnji profesionalac Zoltan Tarjan. Sponzor takmičenja je u Vitalikum, a pomogli su i BS Vojvodine, Novosadski sajam, Novosadski maraton, Grad Novi Sad i drugi gradovi domaćini jedne od 22 trke koliko ih ima ove godine.

Povezana vest:  Još šest medalja srpskim parabiciklistma na Kupu Evrope u Beogradu