najbolji u trci na ispadanje

Mirković pobedio u trci na ispadanje u „Dunavskom kupu“

Aleksandar Mirković, biciklista Fanatika iz Novog Sada pobedio je u trci na ispadanje u okviru „Dunavskog kupa“ održanoj na Novosadskom sajmu. Drugo mesto pripalo je Dimitriju Dolgi iz novosadskog Elita a treće Hajrudinu Trleu iz Tuzle.

U hendikep trci na 45 km (mastersi stariji od 45 godina dobijali su dva minuta prednosti) slavio je Trle koji je stazu prevezao za 1:09,16 časova i na cilju odsprintao Milna Mećanina iz beogradskog Partizana. Aleksandar Vujić iz Partizana stigao je treći sa tri sekunde zaostatka.

Povezana vest:  Borisavljević deveti u Italiji

– Trke su pomogli Novosadski sajam, Novosadski maraton i BS Vojvodine, a učesnici su se krepili napicima firme“Bio Tek USA“ čiji je zastupnik Vitalikum iz Novog Sada – kaže direktor „Dunavskog kupa“ Tibor Tarjan.- Bilo je i dosta gledalaca obzirom da se vozilo u danu kada je održana i izložba malih životinja. Malo nas je iznenadilo što nije bilo učesnika u trci Malog Dunavskog kupa  iz Srbije jer je u pitanju školski uzrast a već idućeg vikenda je na programu Šampionat Srbije u biciklizmu za đake i ovo je bila dobra prilika da nastavnici i profesori provere svoje kandidate za šampionske titule.

Povezana vest:  Luka Kotur pobednik „Novogodišnjeg ciklo kros kupa Novog Sada"

U trci Malog Dunavskog kupa  na kružnoj stazi od 5,4 km sva tri prva mesta pripala su vozačima iz Vinkovaca. Pobedio je Šimun  Džalto ispred Zvonimira Zadra i Petra Čengića. U trci na ispadanje redosled je bio Zadro, Čengić, Marin Šarić.