NAJBOLJI NA KOPAONIKU NA SRBIJA OPENU

Ivan Jovanović osvjio prvo mesto na „Srbija openu“ na Kopaoniku!

Ivan Jovanović, biciklista Progresiva iz Beograda osvojio je prvo mestu u trci na planinskim biciklima  „Trofej Kopaonika“ (kategorija C 2) u seriji „Srbija open“ na Kopaoniku koju su zajednički organizovali BSS i klub Bajk Crvena zvezda.

Jovanović je na odličnoj stazi zabeležio vreme 1:33,23 časova i osvojio deset svetskih bodova.

Povezana vest:  Najbolji planinski biciklisti Balkana u Novom Pazaru

Drugo mesto pripalo je Aleksi Mariću iz Bajk Crvene zvezde sa vremenom 1:34,29 časova, dok je treće mesto osvojio turski biciklista Hamzi Kansizu sa 1:35,20 časova.

Marić je osvojio šest bodova, a svetske poene upisali su u četvrtolasirani Boris Popović iz Ris sajklinga, kao i petoplasirani Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog. Popović je osvojio dva a Đurđić jedan poen.

Povezana vest:  Predsednik ICU: Pozitivni test nije nužno negativna stvar

Lepe plasmane ostvarili su i ostali srpski reprezentativci, Ivan Tomić iz Progresiva bio je šesti, a Oliver Štrbac iz Fanatika  sedmi. Na deveto mesto plasirao se Marko Ćurčić iz Progresiva.

– Trci su prisustvovali i naši sportski prijatelji, predstavnici turske biciklistike federacije i čelni ljudi fabrike bicikala Salkano – rekao je predsednik BSS Dragan Dostanić.- Razgovarali smo i o proširenju bilatelarne saradnje naša dva saveza kao i o pozivima za trke u Turskoj za srpske selekcije i klubove.

Povezana vest:  Martinu etapa, Frum zadržao žutu majicu

U ciklusu „Srbija open“ voziće se ukupno četiri trke. Održani su  „Trofej Divčibare“  i „Trofej Kopaonik“  na redu su „Trofej Stare planine“ 2. jula i „Trofej Sokobanje“ 10. septembra.