detalj sa takmicenja u spustu2Divčibare čekaju šampione, Liga Srbije u Loznici za vikend

 

Biciklisti će imati bogat prvomajski vikend. U planinskom biciklizmu na planini Divčibare biće održane čak dve trke, od kojih će jedna biti za šampinske tiule u spustu (daun hilu) dok će se trka  u drumskom bciklizmu „Biiciklističke lige Srbije“ održati u Loznici.

Klub Grinbajk iz Valjeva uz pomoć novosadskog fanatika i uz sponzorsku poddšku pančevačkog „Fristajla“ u subotu i nedelju orgtanizovaće dve trke u planinskom biciklizmu. Prva je u subotu (kros kantri) i startovaće u 17 časova kod kampa „Breze“ i biće promotivnog karaktera za elitu u junore (sedam krugova po 2,5 km), kadete i masterse (pet krugova), žene i hobiste (četiri kruga). Nagradni fond  „Fristajla“ je 30.500 dinara za elitu, dok će hobisti dobiti vaučere u iznosu od 10.000 dinara.

Povezana vest:  Šumaher odustao od žalbe

Divčibare će biti domaćin i Šampionata Srbije  u spustu  na planiskim bciklima (daun hilu) na planisnkim bciklima. Kvalifikacije za šampionat su u subotu od 12 časova,a finale je u nedelju takođe od 12 časova.  Start je na vrhu nove dvosedne žičare. Cilj je u podnožju ski staze. Dužina je 1.500 metara. Pravo da startuju imaju samo vozači u eliti i hobistu. „Fristajl“ je obezbedio nagradni fond od 30.500 dinara za elitu i vaučere od 10.000 dinara za hobiste.Poslednji put državni šampionat u ovoj atraktivnoj disciplini održan je 2004. na Kopaoniku i pobedio je Nikola Vučković iz Crvene zvezde.

Povezana vest:  Esad Hasanović startovao pobedom

U nedelju će se u Loznici održati trka za Biciklističku ligu Srbije za mlađe kadete, kadete i juniore a mogu da startuju i vozači u eliti ali im se neće računati ligaški bodovi. Start za kadete i mlađe kadete je u 11 časova u centru Loznice i voziće na stazi od 48 kilometra. Elita startuje u 11,30 a juniori u 11,32 i voziće na stazi do 108 km (dva kadetska kruga).

Povezana vest:  TRKA OKO ITALIJE, Sorensenov beg za pobedu