kozomara i zekavicaPoreč sklonište od snega

 

Selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić odredio je sedam vozača za trku „Memorijal Nevio Valčić“ u Loborici 13. marta i, potom, Poreču 14. marta. Srpski biciklisti ostaće u Poreču do četvrtka 18. marta, kada takođe u Poreču startuje etapna trka „Istarsko proleće“ (kategorija 2.2).

Na listi za trku u Labinu i „Trofej Porteča“ koji je u kategoriji 1.2 su Esad Hasanović, Žolt Der, Nikola Kozomara i Jovan Zekavica (profi tim Partizan Srbija), Predrag Prokić (Radnički, Kragujevac), Dragan Spasić (Železničar MBN Niš) i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo).

– Od onoga šta budu pokazali u ove dve trke, zavisiće koja će šestorica  voziti na „Istarskom proleću“. Naravno, nisu ovo klasične, izborne, trke pa da baš mora da odpadne sedmi, najslabiji. Vodiću računa da u reprezentaciji pre svega budu biciklisti koji mogu da odgovore i nekim taktičkim planovima u etapnoj trci.- istakao je Radiša Čubrić. – Mi malo zaostajemo u ovom delu sezone  jer nemamo dovoljno kilometara u nogama, ali na obe trke idemo da se trkamo, da vidimo šta možemo u veoma jakoj konrkurenciji. Cela Skandinavija i Zapadne Evropa preselila se u Poreč zbog lošeg vremena! Der i Hasanović malo odskaču, u boljoj su formi od ostalih i naši su aduti. Oni su već u Poreču, kao i Nikola Kozomara.

Povezana vest:  Fromu sedma etapa, Viginsu žuta majica

Ostale reprezentativce je u Poreč ispratio Ivan Stević, koji se povredio na treningu u Beogradu pre desetak dana:

– Na sreću, povreda je već zalečena, još ću malo da radim neke vežbe, zbog lošeg vremena ne možemo na bicikle i nadam se da ću za sledeću akciju i ja biti u ekipi – kaže Ivan Stević, koji je i posle priprema na Jadranu jedno vreme pauzrao zbog bolova u kolenu. – Vreme nam ne ide na ruku, ranijih godina smo u martu uveliko trenirali, ali Baba Marta izgleda mrzi nas biciklise i pokvarila nam je planove. Imam utisak da ću iz zimskih priprema odmah ući u letnju sezonu…

Povezana vest:  Trka kroz Srbiju startuje 11. juna u Nišu

Kancelarija BSS, na predlog selektora Čubrića, ulaže velike napore da obezbedi poziv za srpsku reprezentaciju za „Predsedničku trku“ u Turskoj od 12. do 20. aprila. Ove godine je iz kategorije 2.1 prešla u ekstra kategoriju i već je prijavljeno nekoliko ekipa iz Pro tura.

Prošle godine u Loborici Žolt Der se plasirao na 15. mesto, dok je na „Trofeju Poreča“ bio 28. sa 12 sekundi zaostatka. U velikoj grupi u vremenu Dera stigli su na 95. mestu Hasanović, na 119. Spasić i na 125. Prokić.