ivan stevic u akciji

Stević pod znakom pitanja za trku u Kranju, od Šampionata Srbije odustao

Ivan Stević, pobednik 51. trke „Kroz Srbiju“ završene u nedelju u Beogradu, skoro sigurno neće učestvovati na Šampionatu Srbije u drumskoj vožnji u Kraljevu narednog vikenda, a pod znakom pitanja je i njegov start na trci visoke kategorije 1.1 u Kranju 2. jula!

– Stević je poslednje tri etape na trci „Kroz Srbiju“ vozio se ojedom na butinama, tako da je došlo do infekcije i pojavila se neugodna i bolna fistula koju je morao da operiše – kaže selektor Radiša Čubrić.- Lekari su mu savetovali, pošto se radi o veoma nezgodnom mestu , da ne seda na bicikl najmanje sedam dana.

Povezana vest:  BICIKLIZAM, Dušan Rajović peti u Vrnjačkoj Banji

Čubrić je nameravao da na jaku trku u Kranj povede najbolju selekciju Srbije, ali je prvo na trci „Kroz Srbiju“ ostao bez Dragana Spasića a potom i bez Stevića:

– Trka u Kranju je kao stvorna za Stevića, sa dosta kupsera a i konkurencija je takva, pošto je u 1.1 kategoriji, da inspiriše vozače kakav  je naš as. Nadam se da će se oporaviti, ali ništa nećemo da forsiramo, pošto nam je važan i za nastavak sezone jer nas u septembru očekuje i Šampionat sveta u Danskoj.  Spasić je povredio ligamente na  desnom kolenu, ali na sreću mišić nije zahvaćen i nadam se uspepšnom i brzom oporavku. Sastav za Kranj, ali i za trke u Kapodakiji u Turskoj i u Sibiju u Rumuniji početkom idućeg meseca, saopštiću posle Šampionata Srbije.

Povezana vest:  Jovana Crnogorac osvojila prve bodove u Svetskom kupu u istoriji za srpski biciklizam

Selektor Radiša Čubrić računa za Kranj na Žolta Dera (Radnički, Kragujevac), Esada Hasanovića, Nebojšu Jovanovića, Jovana Zekavicu, Nikolu Kozomaru (Partizan „Pauer muv“), Marka Stankovića (Metalac) ali i na dvojcu povređenih Stevića i Spasića…

Stević je lane na drumskom šapionatu Srbije bio 16, a poslednju od pet titula šampiona države osvojio je 2009.