dominik rejmond dragan dostanic i petar rokvic

UCI finansira regionalni seminar za trenere u planinskom biciklizmu u Kovačici

Međunarodna biciklistička unija (UCI) finansiraće regionalni seminar za trenere u planinskom biciklizmu u Kovačici, sopštila je Dominik Rejmond, koordinator Komisije za školovanje trenera i razvoj UCI prilikom posete Beogradu.

– Sa zadovoljstvom mogu da vas obavestim da je UCI dala zeleno svetko za ovaj seminar i da će učestvovati, što nas je prijatno iznenadilo skoro 20 polaznika – rekla je prilikom posete Biciklističkom savezu Srbije Dominik Rejmond.- Svi troškovi biće pokriveni sredstvima UCI, predavač će biti trener iz Međunarodnog biciklističkog centra UCI u Eglu kraj Lozane i jedino ostaje da preciziramo termin.

Povezana vest:  Jovana Crnogorac 18. na SP

Domaćini Diminik Rejmond, koja je 35 godina profesionalno radi u UCI bili su predsednik BSS Dragan Dostanić, predsednik BS Beograda Nebojša Popov generalni sekretar BSS Petar Rokvić, Marko Pročikević generalni sekretar Balkanske biciklističke unije (BBU) i jedini srpski sudija sa zvanjem komesara UCI za doping kontrolu, kao i Aleksandra Vantović tehnički sekretar BSS.. Dominik Rejmond je pohvalila i sjajan rad kancelarije BSS koja je u stalnom kontaktu sa UCI.

Povezana vest:  Kasa 46. sa tri sekunde zaostatka iza pobednika u Portugaliji

Dostanić i Popov su u prostorijama BSS na Terazijama 35 uručili prigodne suvenire Dominik Rejmond, koja je, za uzvrat, darovala BSS monografiju UCI.

– Zahvaljujemo se UCI na poverenju da nam poveri organizaciju, ali i na dosadašnjoj podršci u našim naporima da školujemo trenere i takmičare u centru UCI. BSS izuzetno ulaže u usavršavanje trenera, sudija i drugih stručnjaka, jer znamo da je u savremenom sportu znanje najvažnije i da bez njega nema napredovanja– naglasio je Dostanić.-

Povezana vest:  VUELTA 2011, Slovak Sagan pobednik šeste etape

Generalni sekretar BBU Marko Pročikević je istakao da je inicijativa za organizaciju potekla, pre svega, od balkanskih zemalja, koje će imati deset polaznika na seminaru:

-Očekujemo dolazak i kandidata iz Slovenije, Hrvatske, Jermenije, Azerbejdžana, Mađarske…Najverovatnije ćemo, kao domaćini, imati pravo na tri polaznika.Sa  Dominik Rejmond smo obišli i Sportsko rekreativni centar Relaks u Kovačici koji pruža izvanredne uslove  i bila je veoma zadovaljna. Predloženo da se seminar održi  između 15. oktobra i 15. novembra.