KAO NA DJIRU TRE BRESSIANA

Srpski juniori u prvoj grupi na trci „Tre ciklistika Brešiana“

Juniorska reprezentacija Srbije startovala je na trci „Tre ciklistika Brešiana“ jednoj od najjačih u ovom delu sezone (kategorija 2.1). Selektor Saša Gajičić računa na četvoricu reprezentativaca Uroša Jovanovića i Aleksu Veličkovića (Šumadija „Biro plan“ Aranđelovac), Miloša Borisavljevića (Metalac) i Marka Danilovića (Borac, Čačak) i za trku „General Paton“ za svetski Kup nacija iduće sedmice u Luksemburgu i potom i za Šampionat Evrope za juniore i vozače do 23 godine u italijanskom mestu Ofida od 14. do 17. jula.

Povezana vest:  Planinci na pripremama u Sušnju od 27. januara

– Kao i obično, nismo imali dobre rezultate u vožnji na hronometar jer nemamo specijalne bicikle – izjavio je Saša Gajičić.- U prvoj etapi na hronometar u Montekjariju na 9,6 km,  na 60. mesto plasirao se Marko Danilović sa 1,03 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Valerija Kontija iz Italije koji je stazu od 9,6 km prešao za  11,24 minuta. Na 98. mesto plasirao se Miloš Borisavljević sa 1,28 minuta slabijim vremenom, 101. je bio Uroš Jovanović sa 1,30 minuta, dok je 112. etapu završio Aleksa Veličković sa 1,42 minuta slabijim vremenom. Ukupno je u karavanu 128 juniora iz dvadesetak zemalja.

Povezana vest:  "Tur de Frans" 2015. startuje u Utrehtu

U drugoj etapi do 106 km  na sprint je došla velika grupa biciklista u kojoj su bila i trojica Srba – Veličković, Borisavljević i Danilović, dok je zbog pada u drugoj, manjoj grupi, stigao Jovanović. Majicu vodećeg zadržao je Konti. Poslednja treća etapa je 3. jula Breša – Lumineze od 115,9 km.