nole_vimbldon_radost

VIMBLDON 2011

Đoković krunisao uspešnu sezonu

Austrijska štampa posvetila je danas veliku pažnju uspehu Novaka Đokovića na teniskom turniru u Vimbldonu, odnosno njegovom prvom ulasku u finale ovog prestižnog turnira, što mu je donelo zauzimanje trona na listi najboljih tenisera sveta.

„Ako se već preuzima tron, onda je to najbolje u Vimbldonu i sa stilom i klasom, jer je Srbin Đoković svoju odličnu tenisku godinu krunisao skokom na vrh svetske rang liste“, ističe bečki dnevnik „Kurir“.

Povezana vest:  ROLAND GAROS 2010, Jovanovski u drugom kolu protiv Pivovarove

„Moj san se ostvario. Čitav život sam radio za to“, prenosi list reči novog prvog reketa sveta.

U ponedeljak će pobednik Dejvis kupa biti prvi put vođen kao broj 1. Protiv Francuza Conge Đoković je uspeo da poboljša svoj zapaženi godišnji bilans na 47:1.

„Kurir“ ističe da je meč Đoković-Conga bio spektakularan i da je publiku oduševljavao.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković i dalje prvi, Troicki pokvario plasman

„Iako je Conga igrao spektakularno, protiv Đokovićeve konstantne klase on nije pronašao pravi recept“, navodi list.

„Kurir“ ističe da će u nedelju biti održano „finale snova“ na 125. Vimbldonu, pošto će se sastati Đoković sa Rafaelom Nadalom.

Đoković je, ulaskom u finale, uspeo da prekine višegodišnju vladavinu svojih rivala Rodžera Federera i Nadala, konstatuje bečki dnevnik „Kronen cajtung“.

Povezana vest:  Nadal u dilemi - duga pauza ili rižična operacija!

Od 2.februara 2004. ova dva tenisera su se smenjivala na vrhu i sada je konačno Đoković uspeo da preuzme tron, navodi list.