NOVI ISPIT U RUMUNIJI ZZOLT DER

Čubrić odabrao reprezentaciju za trku u Sibiu u Rumuniji

Selektor Radiša Čubrić, odredio je reprezentaciju Srbije za trku u Sibiu u Rumuniji od 6. do 10. jula u kategoriji 2.2 za olimpijske bodove.

Startovaće, u pet etapa od kojih je jedna ekipni hronometar a u jednoj se karavan penje na 2.500 metara u Karpatima, Esad Hasanović, Jovan Zekavica, Filip Pavlović (svi Partizan „Pauer muv“), Miloš Stojanović, Marko Stanković i Aleksandar Milivojević (svi Metalac, Kraljevo).

– Učestvovaće i ekipa Radničkog iz Kragujevca predvođena Žoltom Derom sa Predragom Prokićem, Goranom Šmelcerovićem i Dejanom Marićem, na žalost bez Svetislava Blagojevića koji se baš kao i Stević, Spasić i Jovanović oporavlja od povrede na trci „Kroz Srbiju“ – kaže Čubrić.- U stručnom vođstvu biće i sportski direktor niškog Železničara MBN Miroljub Krstić koji je i dobio poziv za ovu trku i to veoma povoljan, jer organizatori plaćaju smeštaj i ishranu, naši su samo troškovi putovanja. Nameravao sam da na ovu trku idu dva srpska kluba, crno beli i Kragujevčani, ali su me povrede trojice najboljih biciklista crno belih naterale da promenim plan i da na trku ide i reprezentacija.

Povezana vest:  Radiša Čubrić zadovoljan turnejom u Moskvi

U subotu u Sloveniji na trci „VN Kranja“ Žolt Der je osvojio 18. mesto sa 56 sekundi zaostatka, Hasanović je bio 24. sa 1,30 minuta slabijim vremenom, Marko Stanković je završio na 31. mestu sa 1,30 minuta a 62. je bio Jovan Zekavica sa 2,26 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Italijana Poncija. Na osnovu ove trke, Čubrić sa dosta optimizma gleda na odlazak u Rumuniju:

Povezana vest:  Odluka o Kontadoru početkom 2012. godine

– U etapama mislim da Der može da se nađe na postolju a u generalnom plasmanu računamo na Hasanovića. U Kranju se videlo da Žolt Der još „nema noge“ za finiš, za šest mesta su mu izmakli svetski bodovi. Čuo sam, takođe, od italijanskih menadžera da dobre ekipe idu u Sibiu jer su organizatori ponudili visok nagradni fond tako da će konkurencija biti jaka.  Naš cilj je da sakupimo od 20 do 50 bodova i time zaokružimo uspešnu polusezonu.

Posle Rumunije, srpski biciklisti će sa svojim klubovima nove bodove juriti na dve trke u Mađarskoj, u Budimpešti i Miškolcu 23. i 24. jula.

Povezana vest:  Žolt Der među prvih 25 na „Trofeju Poreč“

– Za mlade vozače najznačajnije takmičenje u ovom delu godine je Šamapionat Evrope u Ofidi od 14. do 17. jula za omladince i vozače do 23 godine. Juniori, koje vodi Saša Gajičić će doći u Italiju direktno iz Lukesemburga sa trke „VN generala Patona“ dok ćemo mi stići iz Srbije. Prihvaćen je i moj predlog da startuje na EŠ i mlada Jelena Erić iz kraljevačkog Metalca u trci za juniorke. Čekamo još jednu potvrdu od UCI da može da učestvuje pošto je još kadetkinja. U konkurenciji do 23 godine voziće samo Gabor Kasa iz Spartaka i Jovan Zekavica čiji je matični klub Borac, a vozi za Partizan „Pauer muv“. Nadam se dobrim plasmanima – kaže Čubrić.