borisavljevic u austriji

Borisavljević na kraju 54. u Luksemburgu

Miloš Borisavljević, srpski juniorski reprezentativac plasirao se na 54. mesto u generalnom plasmanu trke juniorskog Svetskog kupa nacija „Velika nagrada generala Patona“ u Luksemburugu.

U poslednjej drugoj etapi, najbolji plasman zabeležio je upravo Borisivljević, 42. mesto u vremenu pobednika Martina Otoniara (Slovenija) koji je stazu od 94 km prešao za 2:11,55 časova. U sprintu grupe od preko 70 biciklista, drugo i treće mesto pripala su Rusu  Romanu Ivlevu  i Dancu Frederiku Pesneru. U ovoj grupi na 52. mestu bio je i Aleksa Veličković, dok je Uroš Jovanović stigao 80. u konkurenciji 90 biciklista sa 1,19 minuta zaostatka.

Povezana vest:  Lans Armstrong još uvek poriče optužbe

Francuz Andre Legros pobedio je u generalnom plasmanu u vremenu 4:16,16 časova. Ivar Slik (Holandija) je drugi sa 18 sekundi zaostatka dok je treće mesto pripalo Mateju Mohoriču (Slovenija) sa 35 sekundi slabijim vremenom. Plasman srpskih biciklista: 54. Miloš Borisavljević + 3,54, 73. Aleksa Veličković + 7,09, 83. Uroš Jovanović + 8,28 minuta zaostaka. U prvoj etapi odustao je Marko Danilović.

Povezana vest:  Planinci za vikend u Sokobanji, na drumu trka u Kruševcu za vikend!