Luka Kotur

Luka Kotur peti u „B“ finalu na Ejofu u Trabzonu

 

Mladi biciklista Partizana Luka Kotur osvojio je u „B“ finalu peto mesto (ukupno 53.) u kriterijumskoj trci na letnjem Olimpijskom festivalu mladih Evrope (Ejof) u Trabzonu u Turskoj. Aleksandar Mitić, takođe član Partizana, drugi srpski takmičar koji je vozio u „B“ finalu stigao je u grupi na cilj 21. mestu. Treći učesnik trke Borislav Simonović iz čačanskog Borca je 30. sa krugom zaostatka.

Povezana vest:  Bojan Đurđić orao sa Avale

– Vozile su se prvo kvalifikacije u tri grupe. Na žalost ni jedan srpski biciklista nije uspeo da se plasira među 16 najboljih koji su išli u „A“ finale, ukupno 48 učesnika – kaže selektor reprezentacije Srbije Saša Gajičić.- Aleksandar Mitić nije imao sreće, prvo je imao defekt i samo što smo ga otklonili, pao je i  izgubio priključak. Završio je na 28. mestu sa 1,03 minuta zaostatka u trećoj grupi. Kotur je bio 23. u vremenu drugoplasiranog u prvoj grupi, dok je Simonović bio 29. u drugoj grupi sa 16 sekundi slabijim vremenom. Nadam se da će u drumskoj trci svi biti uspešniji, to je poslednja šansa da poprave utisak.

Povezana vest:  Druga trka đaka u Novom Sadu – isti pobednici!

Drumska trka je na programu u četvrtak 28. jula. U „B“ finalu pobedio je  Hofhansijan (Jermenija) koji je stazu od 34 km prešao za 54,22 minuta. Kotur na petom mestu imao je deset sekundi zaostatka.