POSTOLJE BS 1

Juniori Srbije osvojili prva tri mesta u drumskoj trci na Balkanijadi u Beogradu

Juniori Srbije osvojili su prva tri mesta u drumskoj trci na Šampionatu Balkana u Beogradu. Pobedio je Miloš Borisvljević, srebro je pripalo Đorđu Stevanoviću, a bronza Aleksi Veličkoviću!

Na stazi od 91,2 km drumovima oko Avale (start u Jajincima, cilj na vrhu Avale) Borisavljević je zabeležio vreme od 2:30,31 časova (prosek 36,4 km na čas i odsprintao konkurente. On je bio ujedno i pobednik apsolutne trke za „Trofej Beograda“ u ovoj konkurenciji.

Povezana vest:  Jovana Crnogorac četvrta u Samoboru

U trci kadeta na 65,5 km, pobedio je Tručin Seker Sebrail u vremenu 1:48,55 časova (prosek 36,24 km na čas) ispred Jovana Jovanovskog iz Makedonije i Ninka Donkovskog iz Bugarske. Najbolji plasman od srpskih biciklista zabeležio je  na četvrtom mestu sa tri sekunde zaostatka Borislav Simonović. Luka Kotur je bio šesti. U apsolutnoj konkurenciji za „Trofej Beograda“ pobedio je Slovenac David Per sa 1:47,49 časova.

Medalje su uručili predsednik BSS Dragan Dostanić, predsednik organizatora šampionata BSB Nebojša Popov, diretor marketinga generalnog sponzora Agrobanke Igor Nestorović, generalni sekretar Balkanske biciklističke unije Marko Pročikević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda Dragan Ćirić, generalni sekretar BSS Petar Rokvić.

Povezana vest:  Đorđe Stevanović drugi na trci u Pazardžiku u Bugarskoj

Pokrovitelji su bili Ministarstvo omladine i sporta i Sekretarijat za sport i omladinu Beograda. Generalni sponzor ove manifestacije na kojoj su učestvovali biciklisti iz Albanije, BiH, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Kipra, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Turske i Srbije,  bila je Agrobanka.

U organizaciju Balkanskog prvenstva koji je bio ujedno i “Trofej Beograda”, uključile su se i Gradske opštine Stari grad, Vračar, Novi Beograd, Sopot i Barajevo, kao i osvedočeni prijatelji Beogradski sajam, Saobraćajni institut CIP, Rudarski basen Kolubara, Beogradska autobuska stanica, Beograd put, Aksiom sport, Unior, Unior teos alati, Kika, Valamar Diamant, Banem, Dom zdravlja Zemun, Lasta, AMS Srbije, Aerodrom Nikola Tesla, Beogradski vodovod, Maruska. Posebno su se organizatori zahvalili pripadnicima Uprave saobraćajne policije Beograd.

Povezana vest:  Timski hronometar ekipi BMC, Frum zadržao vođstvo

Predsednik Organizacionog odbora bila je Branka Savić predsednik Opštine Barajevo, a predsednik Počasnog odbora Nenad Milenković, predsednik Opštine Novi Beograd