najbolji u Erdeviku na 50 kmDve pobede Aleksandra Mirkovića u „Dunavskom kupu“

Aleksandar Mirković, biciklista novosadskog Fanatika pobedio je u dve trke „Dunavskog kupa“ za rekreativce, amatere i masterse održanim u Tuzli (BiH) i Erdeviku, dok je u jednoj bio drugi.

Mirković je prvo slavio u Tuzli kada je brdsku stazu od 25 km sa usponom, na pojedinim delovima, i do 16 procenata prešao za 44,47 minuta i za 1,09 minuta prtekao Dejana Dolaševića iz Patrizana  a za 2,19 minuta Hajrudina Trlea iz Tuzle. Vožen je i brdski hronometar na 7 km gde je slavio Dolašević (14,47 minuta), ispred Mirkovića ( + 4 sekunde) i Nikole Grbića iz Štrpca sa Kosova i Metohije koji je imao 29 sekundi zaostatka. Učestvavalo je 30 vozača iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Povezana vest:  Zoran Živković pobednik „Novogodišnjeg kupa“ u ciklo krosu

Karavan se, potom, preselio u Erdevik gde je prvo održana trka na 50 km oko jezera Bruje. Slavio je, u konkurenciji 46 vozača iz BiH, Hrvatske, Holandije i Srbije, Aleksandar Vujić iz Partzana prešavši stazu za 1:18, 55 časova. Slobodan Radovanović iz Jednote (Šid) bio je drugi sa 27 seknundi slabijim vremenom, dok je treće mesto pripalo Branku Kristiću iz Vinkovaca sa istim zaostatkom. Osmi je stigao Holanđanin Jan Jensen u vremenu  Radovanovića.

Povezana vest:  Sestra Ivana Basa kažnjena četiri godine zbog dopinga

U kriterijumskoj trci u Erdeviku pobedio je Mirković sa 22 boda, drugi je bio Dolašević sa 19, a treći Radovanović sa 7 bodova.

Održane su i trke „Malog dunavskog kupa“. Postolja su, u obe,  napunili vozači iz Vinkovaca – u prvoj Zvonimir Zadro, Arijan Cindrić i Darko Kokoš, u drugoj Cindrić, Šimun Džalo i Zadro.  U dve trke „Paracikling dunavskog kupa“ pobedio je Mario Alilović iz Vinkovaca. U prvoj drugo i treće mesto osvojili su Marija Crnjak (Vinkovci)  i Mihajlo Radovanović iz Jednote (Šid). U drugoj, Anton Ramač iz Vinkovaca došao je drugi, a Mihajlo Radovanović treći.

Povezana vest:  Otkazana trka „Putevima kralja Nikole“

Naredna trka „Dunavskog kupa“ je 20. avgusta u Vilanju u Mađarskoj i to će biti prvi put da ovo takmičenje gostuje u ovom mestu.