jelena eric

Jelena Erić 13. na Šampionatu Evrope u planinskom biciklizmu za kadetkinje

 

Kadetkinja Metalca iz Kraljeva Jelena Erić zauzela je odlično 13. mesto u kros kantri trci, poslednjoj na Šampionatu Evrope u planinskom biciklizmu održanom u Gracu.

U trci za mlađe kadetkinje  na 27. mesto plasirala se Milica Rakić reprezentativka BK Novi Sad.

U trci kadeta, najbolji plasman ostvario je Slobodan Stanković reprezentativac BK Novi Sad koji je 57. Zbog povrede odustao je drugi kadet iz Fanatika Slobodan Babić.

Povezana vest:  TRKA KROZ ITALIJU, Druga etapna pobeda Farara

Mlađi kadet Igor Čipkar, reprezentativac Šida plasirao se na 61. mesto dok je Milutin Zeljković vozač BK Novi Sad, završio na 66. mestu.

– Imamo sjajne bicikliste i biciklistkinje i Jelena Erić, Milica Rakić i Slobodan Stanković su u budućnosti okosnice reprezentacije – rekao je Nemanja Vajs, vođa naše selekcije u Gracu kome je asistirao Nemanja Somborac. –  Za sada imamo samo plasmane posle tri dana takmičenja. Erićeva u generalnom poretku bila 20. a Rakićeva  je 28. Stanković je bio 65. a Čipkar 67. dok je Zeljković bio 67. Posle poslednje trke, sigurno će doći do promena i to na bolje, jer je Jelena Erić odlično vozila  i moguće je da će popraviti generalni plasman.

Povezana vest:  Radovanović drugi Uskoković treći na Dunavskom kupu u Vinkovcima

Na Šampionatu Evrope startovala su 73 mlađa kadeta i 38 mlađih kadetkinja, kao i 84 kadeta i 42 kadetkinja. U organizaciju odlaska na ovaj šampionat bili su uključeni BS Srbije, BS Vojvodine i klubovi BK Novi Sad, Šid i Metalac.