konferencija za novinare trka kroz vojvodinu

Put do Lodona vodi kroz Vojvodinu

 

Tradiconalna 33. biciklistička trka „Kroz Vojvodinju“ voziće se ove godine u dva dana 2. i 3. septembra u kategoriji 1.2 za olimpijske bodove, saopšteno je na konferenciji za medije u Vladi Vojvodine.

– Ova manefstacija uživa ogroman ugled u regionu i predstavlja priliku da se gostima predstave lepote Vojvodine posebeno mesta kroz koja će karavan proći  – istakao je Janoš Čikoš pomoćnik sekretara za sport i omladinu Vojvodine.- Sa sportskog aspekta, trka „Kroz Vojvodinu“ je veoma važna jer se na njoj u dva dana osvajaju bodovi  za veoma važne liste Evropa tura na osnovu kojih se određuju zemlje učesnice Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Povezana vest:  Stevanović dva puta pobedio u Bugarskoj

Nebojša Subić direktor trke je istakao da je ovakvu manifestaciju veoma teško organizovati bez pomoći i zahvalio se Vladi Vojvodine i predsedniku dr Bojanu Pajtiću koji su prihvatili pokroviteljstvo:

– Organizacija je uvek vezana sa troškovima, od smeštaja i ishrane do pretećih službi i da nam nije ovakvih iskrenih prijatelja biciklizma u političkim i društveno – sportskim organizcaijama ne bismo sigurno uspeli da obezbedimo uslove za ovaki visok rang trke – naglasio je Subić.- Dugujemo posebno zahvalnost dr Draganu Lukaču predsedniku regionalne Privredne komore Novog Sada koji se, sa saradnicima,  u punoj meri uključio i pomogao u pripremi trke i obezbeđivanju UCI ranga.

Povezana vest:  Bunen propušta Tur de Frans da bi bio spreman za OI

Jadranka Bjelica, orgazacioni direktor istakla je ogromnu pomoć Opštine Pećinci sa kojom sarađuju već duže vremena:

– U predolimpijskoj godini ova trka ima poseban značaj pa nas nije iznenadio veliki broj prijava. Očekujemo najmanje 17 inostranih ekipa iz 11 zemalja i još četiri – pet selekcija iz Srbije – rekla je Jadranka Bjelica.- Imamo problem sa obezbeđivanjem radio veze za karavan trke ali se nadamo da će naši sportski prijatelji iz MUP Srbije  – sektor  radio veza  uvažiti značaj i nivo trke i pomoći.

Povezana vest:  Jovana Crnogorac četvrta u Samoboru

Prva trka startuje 2. septembra u 13 časova ispred zgrade Vlade Vojvodine u Novom Sadu i staza  je 158 km preko Sremske Kamenica, Beočina, Banoštora, Svilaša, Sremske Mitrovice, Rume, Obreža do Pećinaca.

Druga trka je 3. septembra i takođe će se bodovati za UCI bodove, dok je treći deo „Velika nagrada Subotice“ za Ligu Srbije i održaće se 4. septembra.