doping

Suspendovan muž Žani Longo

 

Patris Sipreli, suprug i trener bivše olimpijske pobednice u biciklizmu Žani Longo suspendovan je danas do daljih disciplinskih mera Biciklističkog saveza Francuske, posle optužbi da je kupovao doping za svoju ženu. U intervjuu dnevniku Ekip, koji je objavljen danas, američki biciklista Džo Pap rekao je da je muž Žani Longo, Patris Sipreli, kupio zabranjenu supstancu EPO 2007. godine.

Povezana vest:  Srpski „planinci“ startovali na etapnoj trci HC kategorije na Kipru

-Nagovestio mi je da je to za njegovu ženu – rekao je Pap.

Savez je saopštio da bi optužbe mogle da predstavljaju „naročito ozbiljno ponašanje koje je suprotno vrednostima biciklizma“ ako se utvrdi da su tačne. Advokat biciklistkinje Bruno Ravaz rekao je da je Sipreli negirao bilo kakvu umešanost u te radnje.

Povezana vest:  Đaci OŠ „Drinka Pavlović“ majstori na biciklima

-Za njega su to užasne laži i u ovim okolnostima je zadržao pravo da preduzme pravne korake. Izveštaj ‘Ekipa’ je lud – rekao je Ravaz.

Siprelijeva suspenzija usledila je samo nekoliko dana pošto je objavljeno da će 52-godišnja Longo ići na disciplinsko saslušanje zato što je navodno prekršila antidoping pravila, koja zahtevaju od sportista da stalno mogu da budu dostupni za testiranje.

Povezana vest:  Der deveti u generalnom plasmanu trke u Moskvi, „Partizan Srbija“ treća ekipa