uzbudljive zavrsnice dunavskog kupa

Aleksandar Mirković i Partizan osvojili „Zlatne amfore“ za pobede u  19. „Dunavskom kupu“

Aleksandar Mirković, biciklista novosadskog Fanatika i ekipa Partizana pobednici su 19. „Dunavskog kupa“ najamasovnijeg takmičenja amatera, mastersa i mladih takmičara (ispod 13 godina) u regionu, završenom finalnim trkama u Sremskoj Kamenici.

Organizator klub Elit iz Novog Sada, uz pomoć sponzora „Ciklomanije internacional“ i Vitalikuma, kao i prijatelja ovog takmičenja darovao je Mirkovića skupocenim ramom za bicikl i tradicionalnom „Zlatnom amforom“, dok je crno belima pripala „Zlatna amfora“ za najbolji klub. „Zlatnu amforu“ zajednički daruju Zlatara Tarjan iz Novog Sada i Grnčarska radionica Miljana Stankovića iz Zrenjanina. Mirkoviću je ovo treća uzastopna pobeda u „Dunavskom

Povezana vest:  Der 72. u prvoj etapi trke „Oko Čilea“

U prvoj finalnoj trci pobedio je Luka Kotur iz Partizana, ispred Filipa Čengića iz Vinkovaca i Aleksandra Mitića iz Partizana. U drugoj, slavio je Nikola Grbić  (Štrpce), drugi je bio Kotur a treći Filip Teofilović (Partizan).

Prva finalana trka bodovana je i za drumsko Prvenstvo Vojvodine. U trci mastersa najbolji je bio Stevica Pejović (Karavelo, Kikinda), ispred Aleksandra Mirkovića iz Fanatika i Dimitrija Dolge iz Elita. Kod starijih mastersa redosled je bio Aleksandar Mirkov (Elit), Đura Puškaš (Vojvodina).

Povezana vest:  Trka kroz Srbiju startuje 11. juna u Nišu

Sva tri prva mesta u trci kadeta pripala su vozačima subotičkog Spartaka: Borisu Kopunoviću, Milan Dragojloviću i Mišelu Sekerešu.

U trci mlađih kadeta slavio je Dario Nimčević ispred Dimitrija Todorovića (obojica Spartak) dok je treće mesto pripalo Nebojši Bogdanoviću (S tim, Sombor).

U konačnom plasmanu  Dunavskog kupa, Mirković je bio bolji od Dolge i Grbića. Najuspešniji po kategorijama  bili su-  dame: Ivana Mijučić (Tena kajzen, Zagreb), mlađi kadeti: Dario Nimčević (Spartak), kadeti: Kemal Hadžiabdić (Tuzla), amateri: Nikola Grbić (Štrpce), mastersi: Aleksandar Mirković (Fanatik) , stariji mastersi: Hajrudin Trle (Tuzla) i mastersi + 60: Mihajlo Vidaković (Vojvodina).

Povezana vest:  TRKA KROZ FRANCUSKU 2011, Hushovdu 16. etapa