seminar u kovacici 1

Počeo međunarodni seminar za trenere u planinskom biciklizmu u Kovačici

 

Balkanska biciklistička unija (BCU), u saradnji sa Evropskom biciklističkom konfederacijom (ECK) konkurisali su kod Međunarodne biciklističke unije (UCI) i dobili organizaciju reginalnog seminara za trenere u planinskom biciklizmu koji je počeo u Kovačici u centru Relaks.

– Kompletne troškove seminara snosi UCI iz svog programa stručnog usavršavanja koji je izuzetno širko postavljen i mi smo veoma zadovoljni što je upravo Srbiji poverena organizacija– kaže Marko Pročikević, generalni sekretar BCU.- Kao domaćini dobili smo tri mesta za naše stručnjake, pa je i sa te strane seminar veoma koristan i nadam se da će treneri koji ga budu završili, preneti ono što su saznali i drugim kolegama.

Povezana vest:  Dragan Dostanić izabran za predsednika Tehničke komisije Balkanske biciklističke unije (BCU)

Na seminaru su od srpskih trenera Nemanja Vajs (BK Novi Sad), Aleksandar Marić (Radnički Kragujevac) i Boris Popović (RIS sajkling, Novi Sad). Učestvuju i polaznici iz još 11 zemlja: Grčke, Slovačke, Albanije, Makedonije, Turske, Rumunije, BiH, Slovenije, Crne Gore, Bugarske i Hrvatske.

– Predavač je nekadašnja švajcarska olimpijka u planinskom biciklizmu Šantal Dakor, koja je završila školovanje u Međunarodnom biciklističkom centru UCI u Eglu kraj Lozane – kaže mladi trener BK Novi Sad, polaznik seminara Nemanja Vajs.-  Bila je 11. na OI u Sidneju 2000, treća na SP 1995, trostruka šampionka Evrope 1991, 1993. i 1997. i dva puta treća u Svetskom kupu 1992. i 1997.  Sigurno je da ima veliko takmičarsko iskustvo i sa te strane možemo da očekujemo mnogo praktičnih i korisnih noviteta i sugestija.

Povezana vest:  TRKA KROZ FRANCUSKU, Grajpel pobednik 10. etape, pretekao Kavendiša pred cilj

Uslovi u centru Relaks u Kovačiic su izvanredni, sala je na raspolaganju celog dana, a sredinom nedelje će svi polaznici ići na „prkatičnu nastavu“ na staze na Avali ili Fruškoj gori koje su već postavljene.