trening trka 2 mart 2010

Start „Trke kroz Srbiju“ 2012. u Nišu, cilj u Beogradu

 

Biciklistička trka „Kroz Srbiju“ startovaće 2012. u Nišu 12. juna, a cilj će posle šest etapa i oko 1.000 kilometara biti u Beogradu 17. juna, najavili su danas organizatori ove manifestacije. Etapna mesta kroz koja će prolaziti biciklisti su i Kragujevac, Bajina Bašta, Pale, Milići i Ruma, a moto će i dogodine biti „Turizam i biciklizam zajedno“.

-Na idućoj trci „Kroz Srbiju“ zbog izuzetno povoljnog termina u olimpijskoj godini očekujemo više ekipa nego u 2011. kada je učestvovala 21 selekcija iz 18 zemalja – istakao je predsednik Organizacionog odbora trke, državni sekretar za turizam u Minstarstvu ekonomije i regionalniog razvoja Goran Petković.

Povezana vest:  Lendisu uslovna zatvorska kazna

On je naglasio da je ovo „manifestacija dobrog i vedrog duha, koja na najlepši način spaja sport, turizam i kulturu i predstavlja već duži niz godina zaštini znak Srbije u svetskom biciklizmu“. Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Snežana Stojanović Plavšić, , naglasila je da je trka „Kroz Srbiju“ odlična prilika da se predstave mogućnosti Srbije i u „kulturnom turizmu“.

Povezana vest:  Bredli Vigins završio karijeru

-Srbija ima bogatu kluturnu baštinu, tako da može da ponudi mnogo događaja kojima će se predstaviti naše kulturno nasleđe. Na trasi trke su gradovi i mesta koji mogu da budu izuzetno zanimljivi i sa ovog aspekta i pripremićemo program da ih predstavimo učesnicima i gostima – rekla je Stojanović Plavšić.

Etape na trci „Kroz Srbiju“ 2012.su:

Prva, 12. jun, Niš: kružna od 20 kilometara.

Povezana vest:  Armstrong nije više predsednik fondacije Livstrong

Druga, 13. jun: Niš – Prokuplje – Kruševac – Kragujevac.

Treća, 14. jun: Kragujevac – Preljina – Čačak – Požega – Užice – Kadinjača -Bajina Bašta.

Četvrta, 15. jun: Bajina Bašta – Tara – Višegrad – Sjemeć – Rogatica – Romanija – Pale.

Peta, 16. jun: Milići – Zvornik – Prnjavor – Šabac – Ruma.

Šesta, 17. jun: Ruma – Inđija – Stara Pazova – Batajnica – Zemun – Beograd.