alberto-contador

Počelo suđenje Kontadoru u Lozani

 

Španski biciklista Alberto Kontador pojavio se danas na saslušanju pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani gde će pokušati da dokaže da nije koritstio doping sredstva. Kontador je okružen advokatima u beloj košulji i tamnom odelu 20 minuta pre početka suđenja ušao u zgradu CAS i nije želeo da daje izjave novinarima.

Povezana vest:  TRKA OKO ITALIJE, Belgijanac Vejland pobednik treće etape

-Debatu ćemo da završimo u četvrtak i moraćemo da sačekamo nekoliko nedalja kako bi doneli finalnu odluku, koja će, nadam se, biti izrečena početkom januara – rekao je generalni sekretar CAS Metju Rib.

Trostruki šampion Trke oko Francuske optužen je da je koristio anabolički steroid klenbuterol, koji sportisti koriste za povećavanje mišićne mase i smanjivanje masnoće u organizmu. Kontador se branio da se inficirao pokvarenim mesom pa ga je Španska biciklistička federacija oslobodila optužbi.  Međunarodna biciklistička federacija i Svetska anti-doping federacija uložile su žalbu i slučaj prenele na CAS.

Povezana vest:  Jovana Crnogorac pobedila u Hrvatskoj

Ukoliko bude kriv, Kontador se suočava se dvogodišnjom suspenzijom i gubitkom titula sa prošlogodišnjeg „Tura“ i ovogodišnjeg „Ðira“.