Čubrić odabrao osmorku za trku u Trstu, šansa Dejanu Mariću

srpski_ reprezentaivci_na_treningu_1Selektor Radiša Čubrić, odredio je, posle mini kampa u Mataruškoj banji i tri kontrolna treninga, osmorku za trku „Trofej slovenačke zajednice“ u Trstu 7. marta i novo ime u reprezentaciji je mladi vozač Železničara MBN iz Niša, prošle godine junior Partizana, Dejan Marić.
– U Trstu će voziti Esad Hasanović, Žolt Der, Nikola Kozomara i Jovan Zekavica iz profi tima Partizan Srbija, Dragan Spasić i Dejan Marić iz Železničara MBN iz Niša, Predrag Prokić iz kragujevačkog Radnikog i Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca – rekao je Radiša Čubrić. – Ekipa je spoj mladosti i iskustva, sa četvoricom seniora i četvoricom vozača do 23 godine. Marić je ostavio odličan utisak, ne samo za vreme treninga u Mataruškoj banji nego i na Jadranu. 
Žolt Der nije bio u kampu zbog nazeba, ali je kao iskusan vozač dobio poverenje Čubrića. Adut reprezentacije je Esad Hasanović, koji je u dobroj formi i lane je u Trstu bio drugi.
Poslednji trening neočekivano je umesto pet, trajao šest časova, a „krivac“ je predsednik BS Srbije Dragan Dostanić koji je obišao kam i pratio reprezentativce:
– Predložio je da krenemo drugim putem i – vozili smo sat duže, pa smo na kraju kampa dobili, neplanirano, jak trening – objasnio je Čubrić. – Imali smo dosta defekata, putevi su posle zime, u užasnom stanju, „rizla“ kojom su posipani je „smrt“ za bicikle, bilo je dosta i padova, na sreću lakših. Ponovila se stara, loša, praksa da biciklisti dođu na prireme bez rezervnih točkova i delova pa smo morali da se snalazimo. 
Osmorici iz Trsta, kasnije će se priključiti Ivan Stević, koji je zbog lakše povrede kolena preskočio kamp, i još nekolicina biciklista. Čubrić insistira da se formiraju dve selekcije (reprezentacija i Partizan Srbija) za seriju prolećnih trka – „Trofej Poreč“ 14. marta i, potom, „Istarsko proleće“ od 18. do 21. marta, ali će sve zavisit od finansijske situacije u BSS.

Povezana vest:  Tri prva mesta Zorana Živkovića