stevic_i_der_ 

Ivan Stević bežao u Istri, Kumpa presvukao Austrijanac!
 
Uzbudljiva, najteža druga etapa trk kategorije 2.2 „Istarsko proleće“ donela je promenu u generalnom plasmanu, jer je Sloveca Marka Kumpa koji je nosio žutu majicu „presvukao“ Austrijanac Markus Ejberger koji je lane vozio Điro u ekipi Futon Serveto. Ejberger je pobedio u sprintu grupe od oko 120 vozača koji su zajedno došli pod težak uspon na Motovun.
– Junak etape od Vrsara do Motovuna od 157 km, bio je Ivan Stević koji je sa  Bugarinom Gabrovskim, jednim Rusom i dvojicom Italijana bio u begu 100 km i imali su i četiri minuta prednosti – kaže selektor Radiša Čubrić.- Došli su do poslednjeg brdskog cilja sa malom razlikom i na usponu su ulovljeni. Stević je pokazao da može sa jakim vozačima, ali još nije u punom naletu. Na sreću nije bilo padova i sve se dobro završilo za razliku od prve etape…
U prvoj etapi je bilo jako mnogo padova, najviše su ih skrivili mladi nemački vozači koji se guraju bez pardona i poštovanja. Nemci su najviše i padali, a u jednom padu našli su se i Nikola Kozomara i Gabor Kasa:
– Obojica su završili etapu, ali sa dosta zaostatka. Kozomari se „šajbna“ zabila u nogu tako da smo morali u ambulantu da primi serum  protiv tetanusa.  Hasanović se dobro vozio, ali može i bolje, čini mi se da ga malo pritiska ova velika gužva, nije lako kontrolisati se u masi od 200 biciklista. I u drugoj etapi je bio najbolje plasirani, među prvih 50, ali to za njegovu trenutnu formu nije dovoljno. I u generalnom plasmanu je oko 50. mesta.
Treća etapa je u nedelju 18. marta od Pazina do Umaga 169 km. Čubrić smatra da će Slovenci napaditi žutu majicu i da tu treba da se traži šansa za naše sprintere pre svih Stankovića i Dera.
Ureprezentaciji Srbije su dvojica olimpijskih kandidata iz kragujevačkog  Radničkog Žolt Der i Esad Hasanović, Nikola Kozomara iz Partizana,  još jedan biciklista Radničkog Nebojša Jovanović i dvojica vozača Metalca Marko Stanković i Miloš Stojanović. U stručnom timu je i mehaničar Boža Jovanović.
U turskoj ekipi Manisa spor startovala su dvojica olimpijskih kandidata Ivan Stević i Gabor Kasa.

 

Povezana vest:  TRKA KROZ ITALIJU, Filipo Pocato najbrži u 12. etapi