STEVIC_I_HASANOVIC

Pavlović vodi jaku šestorku u Soči
 
Predsednik Stručne komisije BS Srbije Radomir Pavlović nekadašnji reprezentativac, vodiće jaku reprezentaciju Srbije na trku „Velika nagrada Sočija“ u Rusiji u kategoriji 2.2 koja će se održati od 4. do 8. aprila. Reprezentacija polazi na put 2. aprila.
U reprezentaciju su pozvana četvorica kandidata za olimpijsku trku  Ivan Stević i Gabor Kasa (Manisa spor), Esad Hasanović i Žolt Der (Radnički, Kragujevac) kao i  Nikola Kozomara (Partizan) i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo). U stručnom timu je i mehaničar Božidar Jovanović.
– Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta Srbije bez čije podrške ne bismo mogli d realizujemo veoma kvalitetan, ali i skup program priprema za OI u Londonu – kaže Pavlović.-  Trka je veoma jaka na interesantnoj stazi, sa dobrom konkurencijom i sigurno će nam koristiti.
Prošle godine, Srbija je, zbog skupih avio karata,  stratovala sa četvoricom vozača (Stević, Jovanović, Der i Hasanović), ali se Stević u prvoj etapi voženoj po ledenoj kiši smrzao i odustao. Na kraju, posle šest etapa, najbolji plasman zabeledžio je Der na 32. mestu, Hasanović je bio 64. a Jovanović 65.  Pobedio je Nemac Bernd Šreder (Šparkase) po dosta čudnim okolnostima, jer je u petoj etapi Rus Rudaskov, koji je u tom trenutku ubedljivo nosio žutu majicu, proklizao na tramvajskim šinama, pao i izgubio vodeću poziciju. Završio je na trećem mestu, iza Šredera i Ukrajinca  Šejdika.

 

Povezana vest:  TRKA KROZ FRANCUSKU, Hushovd pobednik 13. etape, Vekler i dalje u žutoj majici