maric_djurdjic_crnogorac_vajsj 

Jovana Crnogrca druga, Bojan Đurđić peti u trci „Salkano kupa“ na Popovici
 
Jovana Crnograc (BK Novi Sad) u majici „Salkano tima“ zauzela je drugo mesto, a Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) takođe član ove ekipe peto u „Trofeju Novog Sada“ u planinskom biciklizmu, prvoj trci „Salkano kupa“ u Srbiji  koju je Biciklistički klub Novi Sad organizovao na atraktivnoj stazi u fruškogorskom izletištu Popovica. Bodovala se i za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu.
U muškoj konkurenciji pobedio je Mađar Andraš Parti ispred Slovaka Mihaela Levija i mađarskog takmičara Silarda Buruckog.
Đurđiću je za peto mesto pripalo osam svetskih bodova jer je trka bila u C 2 kategoriji. Na deveto mesto, koje je donelo dva boda plasirao se Marko Popović iz novosadskog Ris saklinga, dok je 11. trku završio Aleksa Marić (Crvena zvezda) iz „Salkano tima“.
Najbolja biciklistkinja bila je Barbara Benko (Mađarska) koja je pretekla našu Jovanu Crnogorac. Ester Doža (Mađarska) zauzela je treće mesto. Odlično su vozile još dve srpske biciklistkinje Ivana Kostić (Orlovac FPS sistem, Crna Trava) je bila peta, a šesto mesto zauzela je Vanesa Durman iz novosadskog Fanatika. Crnogorac je osvojila 20 svetskih bodova, Kostićeva osam, a Durman šest.
U konkurenciji kadeta slavio je Marko Kasapović (BK Novi Sad).
Nemanja Vasj selektor Srbije u planinskom biciklizmu i predsednik organizatora BK Novi Sad, je sa zadovoljstvom istakao:
– Imali smo učesnike iz 13 zemalja  što pokazuje da će trke „Salkano kupa“ u olimpijskoj godini biti dobro posećene. Naši takmičari su se odlično pokazali u jakoj konkurenciji  na stazi koju dobro poznaju.
Ovime je  i zvanično počela sezona u planinskom biciklizmu u Srbiji. Organizaciju su pomogli Parking servis Novi Sad, NS bajk (rent a bajk), Turistička organizacija Novog Sada, Sekretarijat za sport i omladinu Vojvdine i “Škoda”.
Naredna trka „Salkano kupa“ je 8. aprila u mestu Goreme u Turskoj, a u Srbiju karavan će se, u poteri za olimpijskim bodovima vratiti 13. maja na trci u Beogradu.

 

Povezana vest:  Inicijativa da Novi Sad postane Biciklograd