NEBOJSA SUBIC I TAKMICARKA NA BICIKL ERGOMETRUKlub „Velo“ organizovao đačke „trke“ na bicikl- ergometrima

 

Novosadsski klub Velo, u saradnji sa BS Vojvodine i renomiranom firmom „Veba NS“ koja je obezbedila bicikle – ergometre, organizvao je u OŠ „Desanka Maksimović“ u Futogu kraj Novog Sada, interesantno test takmičenje đaka šestih i osmih razreda na bicikl – ergometrima!

– Zahvaljujemo se učenicima, direktoru i nastavnicima fizičkog vaspitanja ove škole na pomoći u organizaciji ove akcije – istakao je predsednik kluba Velo Nebojša Subić. – Testirali smo đake, napravili malu bazu podataka da vidimo ko ima potencijal da se bavi biciklizmom i slične akcije planiramo i u narednom periodu u školama u mestima u blizini Novog Sada. Ujedno, iskoristili smo priliku i da proverimo i same sprave, da vidimo koje su im mogućnosti, jer je ovo prvi put da u praksi radimo sa njima.

Povezana vest:  Hasanović 16. u devetoj etapi i 11. u generalnom plamsanu na 60. trci „Oko Bugarske“!

Bicikli – ergometri su, inače, veoma pogodni za treninge u zimskim uslovima i Subić je najavio za iduću godinu i organizaciju Šampionata Srbije u vožnji bicikala – ergometra.

– Imamo deset bicikala – ergometra, sasvim dovoljno da napravimo lepo takmičenje – obećao je Nebojša Subić. – U trenažnom procesu, ove sprave su veoma pogodne za rad sa najmlađim kategorijama i početnicima, a  aktivnim biciklistima su dragocena dopuna u treningu u zimskom periodu, kada ne mogu da izađu na drum…