Ruslan_Karaev_vs_Badr_HariK-1

OBJAVLJENI PAROVI PRVOG TURNIRA K-1 WORLD GP SERIJE U 2010.

Yokohama za sve ukuse

 

Ako je postojala sumnja u kvalitet turnira u Yokohami, posle najnovijih informacija iz sedišta K-1 World GP, nedoumica više nema. Yokohama će biti sjajna uvertira u novu takmičarsku sezonu.

Imena kao što su Semmy Schilt, Badr Hari, Peter Aerts, Jerome le Banner, Ruslan Karaev, Alistair Overeem, Errol Zimmerman i Alexey Ignashov već su dovoljno garancija da svi oni koji 3. aprila budu u „Yokohama areni“ mogu očekivati vrhunsku K-1 predstavu.  Uz to, objavljeno je da će u okviru turnira biti rađena i dva meča za profi pojas, u kategorijama do 100kg i preko 100kg, Mnogi će prvi turnir u 2010. kvalitetom uporediti sa finalnim takmičenjima u World K-1 GP.

U meču za pojas profesionalnog prvaka sveta u K-1 u kategoriji do 100 kg snage će odmeriti aktuelni prvak, Japanac Kytaro i legendarni „Holandski drvoseča“ Peter Aerts. Ujedno to je prilika da se trostruki šampion K-1 na zalasku karijere okiti i jednim profi pojasom u K-1 GP.

Povezana vest:  WAKO PRO GRAN PRI K1, Borislav Pelević: Veliki događaj

O tituli šampiona u kategoriji preko 100kg odlučivaće dva Holanđana. Aktuelni nosilac titule i šampion K-1 GP Semmy Schilt i nova nada K-1 Errol Zimmerman koji izjavama potvrđuje da nema ni malo respekta prema poslednjih godina najboljem borcu u K-1. U najavi za ovaj meč izjavio je:

–Ako neko može da pobedi Šilta, to sam ja!

Prestiž mečevi neće zaostajati  kvalitetom. Belorus Alexey Ignashov posle duge pauze vraća se u K-1 ring. U Yokohami će odmeriti snage sa Holanđaninom marokanskog porekla Badr Harijem. Ignashov nije radio mečeve u okviru K-1 GP od 2006, a njegovo izostajanje Sadaharu Tany Tanikawa, prvi operativac K-1 GP, opravdao je rečima:

– Sve godine se borio sa alkoholizmom. To je i razlog zašto smo ga „izbrisali“ sa liste boraca K-1 GP. Sreli smo se 2008. tražio je novu šansu. Rekao sam mu da će biti teško, teže nego prvi put, ali je bio uporan. Preselio se na Novi Zeland, naporno trenirao, a kao nagrada tog zalaganja usledile su pobede. Savladani su Bjorn Bregy i DŽevad Poturak, na poene je izgubio od Semmy Schilta, a potom pobedio Ron Sparksa. Time je zaslužio novu šansu i dobio je u meču protiv Harija.

Povezana vest:  EP ZA JUNIORE, KRAKOV 2013, Srbima četiri zlata

Poznavajući kvalitete oba borca, jasno je da će njihov meč biti vrhunska poslastica.

Za istinske sladokusce je i duel Jerome le Bannera, francuskog K-1 veterana, i sjajnog Rusa Ruslana Karaeva. Biće ovo prvi duel dva borca koja su trebalo da odrade meč 2007. ali do njega nije došlo jer se Karaev povukao zbog lošeg zdravstvenog stanja. Po kvalitetima i iskustvu koje obojica poseduju, prisutne u „Jokohama areni“ očekuje pravi spektakl. Poznajući stil Le Bannera i Karaeva verovatnije je da će se meč završiti prekidom, nego sudijskom odlukom.

Ništa manje zanimljiv je i duel Alistara Overeema (Holandija) i DŽevada Poturka iz Bosne i Hercegovine. Overeem je najavio da želi da se posveti samo MMA karijeri, navodno ga K-1 više ne zanima, ali je ipak prihvatio poziv za meč u Yokohami. NJegov rival Poturak, iako je donekle nepoznat u Japanu, zapravo je borac koga oni istinski ljubitelji K-1 iz Evrope odavno žele da vide na jednom od turnira u Zemlji izlazećeg sunca. Poturak je borac koji iza sebe ima pobede protiv prošlogodišnjeg otkrovenja K-1 GP, Rumuna Daniela Ghite, kao i odličnog Holanđanina Melvina Manhoefa. Iako Overeemu pripada uloga favorita u ovom meču, jasno je da će borac iz Sarajeva, koji je nedavno potpisao ugovor sa holandskim „Show Time-om“ učiniti sve da maksimalno iskoristi ukazanu šansu.

Povezana vest:  WAKO PRO K-1, Rumuni spremni za duel sa Srbijom

Organizatori su najavili i da će među učesnicima biti još Sergii Lashchenko, Singh „Heart“ Jaideep, Mitsugu Noda, Takumi Sato… I spisak se tu ne završava!