nebojsa_jovanovic_na_cilju_3_etape

Jovanović drugi u trećoj etapi trke „Oko Grčke“
 
Nebojša Jovanović reprezentativac kragujevačkog Radničkog osvojio je drugo mesto u trećoj etapi trke „Oko Grčke“ od Sparte do Metonija (135 km).
Pobedio je Ilias Periklis (Grčka, Tablver) u vremenu 3:40,00 časova. Jovanović je drugo mesto osvojio u sjajnom finišu, odsprintavši grupu od četvorice biciklista i imao je 46 sekundi zaostatka za pobednikom.  U velikoj grupi sa 1,06 minuta zaostatka na sedmom mestu etapu je završio reprezentativac Radničkog Žolt Der, dok je na 17. mestu stigao vozač Radničkog Svetislav Blagojević koji na ovoj trci vozi u majici BKS iz Banjaluke.
Na 30. mestu  je završio Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN koji je u Grčkoj u timu Hemus Trojan (Bugarska) dok je 39.  bio takođe vozač Radničkog Goran Šmelcerović u majici BSK. Na 38. mestu stigao je  lider u karavanu Slovenac Vrecer.
Mladi srpski biciklista Đorđe Stevanović na 47, Nikola Kozomara na 64. i Marko Stanković na 65. mestu, kao i  Dejan Marić na 69. poziciji imali su zaostatak od 22,30 minuta.
– Jovanović je sjajno vozio, kao u najboljim danima i osvojio je pet bodova za rang listu. Sa  desetog mesta u generalnom plasmanu došao je na osmo. Na sedmoj poziciji je Žolt Der tako da imamo dvojicu u prvih deset u generalnom što je izuzetno dobar rezultat  – kaže selektor Radiša Čubrić.-  Italijani su na cilju protestovali jer je pobednik Periklis  na volšeban način posle jedne krivine  „popravio“ vremensku razliku  sa desetak sekundi na više od pola minuta, pa je bilo i okršaja pesnicama. Na kraju se sve završilo vremenskim kaznama za Italijane. Etapa je bila veoma naporna, popeli smo se za 50 km na 1.300 metara nadmorske visine i potom vozili kozjim stazama gde je bilo veoma teško menjati defekte.  U četvrtoj etapi startujemo iz Olimpije i vozićemo 135 km do Kalavrite.
Vrecer je sačuvao vođstvo sa vremenom 10:19,06 časova. Davide Rebelin (Italija) na drugom mestu ima četiri sekunde zaostaka, dok je treći sa 54 sekundi slabijim vremenom Grk Tamuridis. Sedmi je Der sa 3,08, a osmi Jovanović sa 4,58 minuta zaostatka. Blagojević je na 20. mestu, 31. je Spasić, a 32. Šmelcerović sa 6,36 minuta slabijim vremenom. Na 53. mestu je Stevanović sa 26,04, na 60. Stanković sa 26,09, na 66.  Mari sa 33,19 i na 73. Kozomara sa 44,57 minuta slabijim vremenom.

 

Povezana vest:  Zekavica oko 15. mesta u Poreču, a među prvih dvadeset i Marko Stanković