Dukes-Panthers1

PETO KOLO SPORTKLUB SUPERLIGE SRBIJE
Rasplet se nazire u Novom Sadu

 

Peto, od ukupno sedam kola koliko traje Sportklub Superliga u američkom fudbalu, daće odgovor na pitanje ko će, uz već viđene SBB Vukove i Mozzart Wild Boarse, biti siguran učesnik plej ofa. Mesto odluke biće stadion FK „Kabel“ u Novom Sadu, gde će domaće Vojvode u direktnom obračunu sa kraljevskim Krunama odlučiti o tome. Zanimljivo je da su oba tima u seriji od po tri pobede, pošto su jedini poraz doživeli na otvaranju nacionalnog šampionata Srbije.
– Ekipu Kraljeva ne smemo potceniti. Ušli su u viši rang takmičenja i pokazali da zaista tu i pripadaju. Izlazimo na teren da pobedimo, pa ćemo dati i poslednje atome snage kako ne bi izneverili domaću publiku. Želimo da osiguramo put u plej of – rekao je Luka Vujnović, lajnbeker Dukesa.
Posebnu draž nosi i gradski duel beogradskih Blue Dragonsa i SBB Vukova, iako su gosti na ovom meču aposlutni favoriti. „Čopor sa Ade“ ne samo da je neporažen u ovoj sezoni u domaćem i regionalnom CEFL takmičenju, već u istoriji nikada nije izgubio u međusobnim mečevima sa Zmajevima.
U preostalim mečevima, težak ispit imaće Anđeoski ratnici iz Čačka, jer im u situaciji kada im opstanak visi o koncu dolaze vicešampioni i sve sigurniji Divlji veprovi iz Kragujevca. Poslednju šansu za opstanak traže i Vitezovi iz Kleka, koji gostuju Panterima iz Pančeva. Pančevci sa neočekivano lošim skorom 1-3 su u nezgodnoj situaciji, morali bi i sami da se zabrinu za opstanak, ali su ipak favoriti u ovom meču.
5. kolo Sportklub Superlige Srbije:
Subota:
Beograd Blue Dragons – SBB Vukovi (stadion “KBRK”, Ada Ciganlija, u 16h časova).
Nedelja:
Pančevo Panthers – Klek Knights (stadion SC “Mladost”, u 16 časova).
Čačak Angel Warriors – Kragujevac Wild Boars (stadion “BIP”, u 15 časova).
Novi Sad Dukes – Kraljevo Royal Crowns (FK “Kabel”, u 15 časova).
Tabela Sportklub Superlige Srbije

SBB Vukovi Beograd

4

4

0

193:71

Mozzart Wild Boars

4

3

1

154:63

Novi Sad Dukes

4

3

1

108:52

Kraljevo Royal Crowns

4

3

1

104:79

Beograd Blue Dragons

4

2

2

68:80

Pančevo Panthers

4

1

3

66:154

Čačak Angel Warriors

4

0

4

79:147

Klek Knights

4

0

4

42:168

Povezana vest:  „Ranjeni" Panteri i Zmajevi na popravnom