zolt_der_1Žolt Der deveti u Loborici

Srpski reprezentativac Žolt Der zauzeo je deveto mesto u velikoj grupi na cilju trke „Memorijal Nevio Valčić“ na stazi od 148 kilometra u Loborici u Istri. U toj grupi od 30. do 60. pozicije plasirali su se i Predrag Prokić, Jovan Zekavica, Esad Hasanović i Dragan Spasić. U prvoj fazi trke odustao je Nikola Kozomara a u finišu i Marko Spasojević.
– Čestitke našim biciklistam na borbenoj vožnji – kaže selektor Radiša Čubrić.- Hasanović je do tri kilometra pre cilja bio u solo begu za peto mesto, jer se izdvojila grupa od četvorice biciklista, ali je ulovljen. Posebno moram da pohvalim mladog Jovana Zekavicu, sjajno se držao u oštroj konkurenciji starijih i iskusnijih vozača. Startovalo je 158 biciklista i toliko očekujemo i na startu trke „Trofej Poreča“ u nedelju, koja će se bodovati za evropsku rang listu u kategoriji 2.2.
Trijumfovao je posle 4:04,00 časova slovenački profesionalac Blaž Jarc iz Adrija Mobila ispred zemljaka Gašpara Švaba iz Save, dok je treći bio Hrvat Tomislav Dančulović iz Loborike.

Povezana vest:  Skaj tim suspendovao Enaa zbog sumnje na doping