ESAD_HASNOVIC_2012
Esad Hasanović pobedio trku „Olimpijski trofej Svetomir Đukić“

Biciklista kragujevačkog Radničkog  Esad Hasanović osvojio je prvo mesto u trci „Olimpijski trofej Svetomir Đukić“ koji je Biciklistiki klub Crvena zvezda organizovao na stazi na Beranovcu u spomen na osnivača Srpskog olimpijskog kluba (komiteta) Svetomira Đukića.
Hasanović se uspešno vratio na drum posle povrede na trci „Pet krugova oko Moskve“ početkom maja kada je pao u trećoj etapi. Stazu od 104 km prešao je za  2:40,23 časova. Stigao je na cilj solo sa pet sekundi prednosti u odnosu na Miloša Stojanovića mladog takmičara kraljevačkog Metalca dok je treće mesto pripalo Nebojši Jovanoviću iz kragujevačkog Radničkog sa 12 sekundi slabijim vremenom.
Tri najbolja juniora (vozili su sa seniorima) su Marko Polumirac (Metalac), Stefan Stefanović (Borac) i Alekasandar Mitić (Partizan). Imali su isto vreme 2:47,49 časova.
Na stazi od 52 km nadmetali su se kadeti. Slavio je Strahinja Janković (Železničar MBN) u vremenu 1:24,47 časova. Drugo mesto pripalo je u sprintu Dušanu Rajoviću iz Metalca koji je imao tri sekunde slabije vreme od pobednika, dok je treći završio trku Dario Nimčević iz subotičkog Spartaka. Startovale su i dve žene, pobedila je Jelena Erić (Metalac) u vremenu 1:24,50 ispred Dragane Kovačević iz Aale u vremenu 1:25,02 časova.
Mlađi kadet Trnave iz Novog Pazara Hodžić slavio je u sprintu na stazi od 30 km u vremenu 1:01,16 časova. Drugo mesto osvojio je Jovan Jovanović (Boba, Valjevo), dok je treći bio Dimitrije Žarković iz subotičkog Spartaka. Startovala je i jedna biciklistkinja Ivana Vilin iz S tima (Sombor) i zabeležila vreme 1:12,38 časova.
Trofeje su uručili generalni sekretar BSS Petar Rokvić koji je i jedan od osnivača trke „Olimpijski trofej Svetomir Đukić“ i predsednik kluba Metalac Rajko Čubrić proslavljeni kraljevački biciklistički olimpijac.

Povezana vest:  Čubrić: Cilj je biti u prvoj polovini