marko_popovic

Marko Popović osvojio prvo mesto na Popovici
 
Marko Popović, mladi reprezentativac novosadskog Ris sajklinga osvojio je prvo mesto u trci  na fruškogorskom izletištu Popovca, koju je kao šestu u ovogodišnjoj Ligi Srbije u planinskom biciklizmu organizovao novosadski klub Ris sajkling a učestvovali su i biciklisti iz Slovenije.
Na veoma atraktivnoj i zahtevnoj stazi bio je brži od Alekse Marića iz Crvene zvezde i  Borisa Popovića iz Ris sajklinga. Četvrti je bio Nenad Rabasović (Ciklomanija, Zrenjanin), a peti Igor Jemcov iz beogradskog Progresiva.
Dve najbolje dame bile su Nikoleta Mitrović i Ivana Kostić, obe iz Orlovca Sistem FPS iz Crne Trave.
Apsolutni pobednik juniorske trke bio je Blaž Kadivec (Slovenija) dok su prva tri mesta i bodove za ligu osvojili srpski omladinci Slobodan Stanković (BK Novi Sad), Ognjen Stanković (Orlovac sistem FPS) i Vladimir Travičić (Fanatik).
Najbrža juniorka bila je Milica Rajković (Orlovac Sistem FPS) ispred Kristine Jakotin (BK Novi Sad) i Tamare Simić (Crvena zvezda).
Kadet Jednote iz Šida Aleksandar Roman pobedio je ispred Danijela Njiradija iz Kapriola i Milutina Zeljakovića (BK Novi Sad), dok je u konkurenciji kadetkinja slavila Marija Rajković (Orlovac Sistem FPS) ispred drugarice iz kluba Ojdane Stanković.
Marko Kasapović (BK Novi Sad) bio je najbolji mladi kadet pretekavši Slovenca Anze Mihalića. Bodove za Ligu Srbije osvojili su it rećeplasirani Darko Đierčan (Jednota, Šid) i četvrtoplasirani David Kovanović (BK Novi Sad).
Najbolji u hobi sport klasi bio je Slovenac Uroš Globočnik, najbolji srpski biciklista na drugoj poziciji bio je Marko Manojlović iz Fanatika (Novi Sad).

 

Povezana vest:  Armstrong učestvuje na Trci oko Švajcarske