PETKOVIC STEVIC ZZIVANOVIC CIRIC MILENKOVIC

Ministru Ćiriću pobednička majica „Trke kroz Srbiju“

 

Ministru ekonomije i regionalnog razvoja Nebojši Ćiriću uručena je danas pobednička žuta majica biciklističke „Trke kroz Srbiju“ kao znak zahvalnosti što ministarstvo dugi niz godina značajnim finansijskim sredstvima pomaže ovu manifestaciju.

Ministru je žutu majicu predao pobednik ovogodišnjeg 51. izdanja „Trke kroz Srbiju“ srpski reprezentativac Ivan Stević, prvi domaći takmičar posle devet godina koji je trku završio na prvom mestu.

-Veliko mi je zadovoljstvo što mi je uručena pobednička majica trke koja je ove godine okupila veliki broj takmičara i ostavili dobar ođek u svetu biciklizma. Hvala svim koji su doprineli da „Trka kroz Srbiju“ iz godine u godine bude sve bolja – rekao je Ćirić.

Povezana vest:  Spasić deseti u Crnoj Gori

On je naglasio da trka koja se već osmu godinu vozila pod sloganom „Turizam i biciklizam zajedno“ osim što ima sportski značaj, doprinosi afirmaciji Srbije promovišući njene prirodne lepote i turističke potencijale.

-Ove godine promovisali smo Dunavsku strategiju, jedan od najvažnijih turističkih projekata u našoj zemlji. Takođe, nadam se da će pomoh naredne godine biti veća pošto biciklisti to zaslužuju – istakao je Ćirić.

Povezana vest:  Jovana Crnogorac pobedila, Bojan Đurđić drugi u Tuzli

Ivan Stević, koji je trijumfom na „Trci kroz Srbiju“ obezbedio i olimpijsku vizu rekao je da mu plasman u London nije bio primarni cilj.

-Želeo sam da pobedim jer su u poslednje vreme strani takmičcari bili dominantni. Što se tiče Londona pokušaću da postignem bolji rezultat u odnosu na prethodna dva nastupa na Igrama – rekao je Stević, koji je u Atini 2004. godine morao da odustane, a pre četiri godine u Pekingu je završio na 67. mestu.

Predsednik Organizacionog odbora Ljubomir Živanović istakao je da je „Trka kroz Srbiju“ lider u jugoistočnoj Evropi, posebno kada je u pitanju bezbednost učesnika.

Povezana vest:  Pobednik trke „Kroz Srbiju“ Štefan Šumaher umesto slavljeničkog šampanjca dobio – gips na ruci!

-Trenutno smo po rangu u drugoj kategoriji, ali uveren sam da ćemo sa razvojem naše zemlje preći u viši rang. Nije još sve kako bismo voleli i želeli da bude, ali ima napretka. Za korak više potreban su nam veći nagradni fond i bolji smeštajni kapaciteti – zaključio je Živanović.

Naredna, 52. biciklistička Trka „Kroz Srbiju“ održaće se od 12. do 17. juna 2012. godine.